Prethodni članak
Sljedeći članak

Hoće li ovom modrom asu protiv AEK-a biti zadnje utakmice u plavom dresu?

Smatra da je prerastao HNL


Nizozemski portal Voetbal International tvrdi da je transfer Josip Šutala iz Dinama u Ajax završen i da je samo pitanje vremena kad će i službeno biti objavljen. Nizozemci o Šutalu pišu kao da je već stigao u Amsterdam. Šutalo bi "kopljanike" trebao koštati oko 25 milijuna eura, što će biti jedan od najvećih transfera u Dinamovoj povijesti, prenosi Večernji.

U Dinamo je Šutalo stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga nametnuo se u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatske prvake odigrao je 86 utakmica. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao.

S Dinamom je osvojio tri titule državnog prvaka, a sada smatra da je prerastao HNL te se želi dokazati u inozemstvu, u još jačem klubu i ligi. Na kraju će zadovoljan biti i Dinamo, jer na Šutalu će zaraditi odličan novac, veći nego su klubovi nudili prije nekoliko mjeseci. Podsjetimo, krajem prošle sezone Arsenal je nudio 15 milijuna eura, što je Dinamo bez razmišljanja odbio.

Nakon toga Dinamo je odbio službene ponude Fiorentine (12 pa 18 milijuna eura), Ajaxa (18 milijuna eura + bonusi) te Napolija (20 milijuna eura). No, kada je Ajax povisio ponudu, u Dinamu su pristali, a s Ajaxom se još samo dogovara dinamika isplate transfera.

Još članaka iz "Sport"

Facebook