Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatski vaterpolisti pobijedili jaku Španjolsku i plasirali se u polufinale


Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas se ogledala sa Španjolskom u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, a izabranici Ivice Tucka odigrali su izvrsnu utakmicu i pobijedili rezultatom 10-8, piše Telegram.

Nakon razočaravajućeg poraza od SAD-a i dobivanja teškog ždrijeba u obliku Španjolske koja je startala turnir samim pobjedama i oduvijek bila crna mačka za Hrvatsku, Barakude su odgovorile sjajno.

U prvoj četvrtini Hrvati nisu dopustili nijedan gol Španjolcima i u drugu četvrtinu ušli s prednosti 2-0, a Španjolska je prvi gol zabila nakon više od 10 minuta igre. Međutim, Hrvatska je u obrani nastavila izgledati odlično, a u napadu iskorištavala svoje prilike; Marko Bijač pritom je pomogao s čak šest obrana u prvom poluvremenu, a Barakude su minutu prije kraja druge dionice igre otišli na velikih četiri razlike.

Španjolska je to do predaha uspjela smanjiti na 6-3, a u nastavku je lovila zaostatak za Barakudama koje su imale problema u trećoj četvrtini. Suparnici su pritisnuli i u tom razdoblju opasno prijetili, imajući nekoliko napada za dolazak na minimalni zaostatak, ali Tuckovi dečki tome su se uspješno othrvali.

Dosta su Španjolci promašivali pa su u zadnjih osam minuta ušli s jednakim zaostatkom kao na poluvremenu, a Hrvatska je bila u sjajnoj poziciji za ulazak u polufinale. Međutim, Španjolska je na ulasku u posljednju četvrtinu vezala dva uzastopna gola i ipak došla na samo -1.

Presjekao je to Rino Burić sretnim, ali spretnim pogotkom s igračem više za 9-7. Taj odmak zapravo se održao do kraja; Barakude su u posljednje dvije minute ušle s dva pogotka razlike i to je bio dovoljni razmak za ostvarivanje trijumfa.

Hrvatska u polufinalu igra protiv boljeg iz teškaškog ogleda Italije i Mađarske, a ta se polufinalna utakmica igra prekosutra.

Još članaka iz "Sport"

Facebook