Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagreb dočekao hrvatske olimpijce: 'I u Los Angelesu ćemo loviti medalje'


Na Trgu bana Josipa Jelačića organiziran je svečani doček hrvatskih osvajača medalja koji su se vratili s Olimpijskih igara u Parizu.

Na središnjem zagrebačkom trgu pojavili su se hrvatski osvajači medalja: "zlatni" veslači Martin i Valent Sinković i judašica Barbara Matić te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić.

Donna Vekić, koja je osvojila srebro, zbog drugih obaveza nije u Hrvatskoj, međutim javila se video vezom, a na Trgu su se pojavili i kanuist Matija Marinić te veslači braća Patrik i Anton Lončarić.

Premda zbog godišnjih odmora, ranijeg termina i velike vrućine "trg" nije bio pun, atmosfera je bila sjajna. Naši olimpijci odlično se zabavljali na pozornici, čak su sa Zaprešić Boysima zajedno otpjevali pjesmu "Igraj moja Hrvatska", piše net.hr.

"Ova medalja je ostvarenje sna, bile su to moje treće Olimpijske igre i prva medalja. Hvala svima koji su došli, vjerujete u sebe i trudite se," poručila je Barbara Matić koja je nakon dva zlata sa svjetskih prvenstava i jednog s EP-a napokon dohvatila i olimpijsko zlato.

Zlato iz Pariza donijela su i sjajna braća Sinković. Valent i Martin su u Parizu obranili tokijsko zlato u dvojcu, a u svojoj riznici imaju i zlato u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira, te srebro u četvercu na pariće iz Londona.

"Znamo da je vruće, hvala svima koji su došli," kazao je Matin, dok je Valent dodao: "Cijele OI smo imali ogromnu podršku navijača, imali smo vjetar u leđa zadnjih 100 metara iz Hrvatske tako da nas nitko nije mogao pobijediti."

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnom završnicom probivši se u posljednjih 50 metara sa četvrtog do prve pozicije.

"Kada smo vidjeli da stižemo Britance, digli smo zaveslaje i išli smo ful," kazao je Martin Sinković.

Braća su najavila kako će i u Los Angelesu pokušati "uloviti" medalju.

"U svjetski vrh smo krenuli nekako zajedno sa Sandrom Perković sada Elkasević, sigurno je nećemo pustiti samu u Los Angeles," poručio je Valent.

Sandra je nakon dva zlata iz Londona i Rio de Janeira, u Parizu dobacila do bronce.

"Jako sam sretna i zadovoljna, hvala svima koji ste me bodrili u ovih osam godina, otkako sam osvojila prvu olimpijsku medalju. Ovo je moja treća medalja, ali nije kraj. Los Angeles dolazimo," poručila.

Prvu medalju za Hrvatsku u Parizu osvojio je strijelac Miran Maričić.

"Nisam navikao na dočeke. U Parizu je bilo mirno samo moje ime. Srce mi je puno i veliko. Hvala svima, nevjerojatno je biti ovdje među svima vama. Hvala vam što ste došli zaokružiti ovu priču naših olimpijaca. Ove medalje su nevjerojatan uspjeh za Hrvatsku i želim sreću svima koji su još uvijek u Parizu, da donesu još koju medalju," kazao je Maričić dodavši: "Teško mi je opisati koliko mi znači ova medalja, sada kada je imam želim još," dodao je.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić koja je na terenima Roland Garrosa osvojila olimpijsko srebro javila se video porukom. Zahvalila se navijačima na velikoj podršci.

"Žao mi je što ne mogu biti s vama, jer su mi počele pripreme za Ameriku. Još jednom se želim zahvaliti svima na podršci tijekom Olimpijskih igara i jedva čekam da se vidimo", rekla je srebrna Donna Vekić.

Hrvatska je do sada osvojila dva zlata, srebro i dvije bronce, međutim Olimpijske igre još nisu završile.

Tekvondašicu Lenu Stojković večeras čeka borba za broncu, hrvatski vaterpolisti su ušli u polufinale, Saru Kolak očekuje finale u bacanju diska, a kajakašica Anamaria Govorčinović je u polufinalu. Još nas očekuju i nastupi Bojane Bjeljac i Mateje Parlov Koštro u maratonu, kao i tekvondaša Marka Golubića i Ivana Šapine.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook