Prethodni članak

Iznenada preminuo legendarni nogometaš, jedan od najvećih u povijesti Bundeslige


Iznenada je preminuo Dieter Burdenski (73), jedan od najvećih nogometaša u povijesti slavnog Werdera iz Bremena, a samim time i istinska legenda Bundeslige, prenosi Večernji.

Bivši njemački golman iznenada je preminuo u bremenskoj bolnici, samo četiri dana nakon što je kao počasni gost pratio utakmicu bremenskog sastava. Bio je na stadionu kao dio generacije koja je 1999. godine osvojila trofej u njemačkom kupu.

Za Werder je na vratima bio čak 16 godina, od 1972. do 1988. godine, te upisao nevjerojatna 444 nastupa u Bundesligi. Nastupao je i za njemačku reprezentaciju, a bio je dio momčadi na dva velika natjecanja, Svjetskom prvenstvu 1978. godine i Europskom prvenstvu 1984. godine. Najveći uspjeh u nogometnoj karijeri mu je naslov prvaka Njemačke s Werderom već davne 1988. godine.

Nakon nogometne karijere je vodio uspješan privatni posao, a zadržao se i uz Werder, koji je bio njegova prva nogometn ljubav. U posljednjih 40 godina je u klubu obnašao razne funkcije. Također, dugo vremena je  radio kao kolumnist uglednog njemačkog dnevnika Bilda.

Još članaka iz "Sport"

Facebook