Prethodni članak
Sljedeći članak

Mateja Gregurić seniorska prvakinja Hrvatske u bacanju kugle

Nakon što je prije dva tjedna osvojila titulu juniorske prvakinje Hrvatske u bacanju kugle, zabočka atletičarka Mateja G


Nakon što je prije dva tjedna osvojila titulu juniorske prvakinje Hrvatske u bacanju kugle, zabočka atletičarka Mateja Gregurić isti je uspjeh potvrdila i u seniorskoj konkurenciji. Mateja je kuglu bacila 14,01 što ne spada u njene najbolje rezultate, ali s obzirom da je na sredini priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo, trener Ivan Ivančić zadovoljan je njezinom formom.

Prije Prvenstva Hrvatske, nastupila je na vrlo jakom četveroboju nacija za juniore (Slovenija, Češka, Hrvatska, Mađarska) održanom u Mariboru. Tamo je osvojila drugo mjesto u bacanju kugle rezultatom 14.58, odmah iza Mađarice Anite Marton koja je bacila sjajnih 15.29 metara. Odmah po završetku PH Gregurić se vratila u kamp na Bjelolasicu, gdje se pripremaju kandidati za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Tamo će sve do 8. kolovoza trenirati pod budnim okom svog trenera Ivana Ivančića.

Već 12. kolovoza Mateja putuje u Peking na SP, gdje će se pokušati plasirati među prvih 8 bacačica, što bi bilo od velikog značaja za njenu daljnju karijeru.

Rezultati bacanja kugle PH (seniorke): 1. MATEJA GREGURIĆ 14,01, 2. Martina Lulić 13,85, 3. Sandra Perković 12,92…

Još članaka iz "Sport"

Facebook