Prethodni članak
Sljedeći članak

Nogomet: Tri zagorska kluba u četvrtoj ligi

Proteklog je tjedna u Zagrebu završeno izvlačenje parova za 3. i 4. HNL-zapad, a za nešto više od 3 tjedna započet će na


Proteklog je tjedna u Zagrebu završeno izvlačenje parova za 3. i 4. HNL-zapad, a za nešto više od 3 tjedna započet će natjecanja u tim ligama. U ovim ligama pod okriljem HNS-a natjecat će se i 4 zagorska kluba. Najbolji zagorski nogometni klub, Zagorec iz Krapine, natjecat će se u 3. HNL-zapad u kojoj će su uz njega naći još i klubovi iz grada Zagreba: Vrapče, Rudeš; klubovi iz zagrebačke županije: Vinogradar (Mladina), Lučko, Samobor, Radnik (Velika Gorica) i Vrbovec; klubovi iz Karlovačke županije: Karlovac i Ogulin; četiri predstavnika Istarske županije: Jadran (Poreč), Istra (Pula), Žminj i Rudar (Labin), dva predstavnika Primorsko-goranske županije: Draga (Moščenička Draga) i Orijent (Rijeka), te po jedan predstavnik Sisačko-moslavačke (Segesta iz Siska) i Ličko-senjske (Novalja).


Već i pri samom nabrajanju klubova ne treba biti previše pametan kako bi se zaključilo da je ova liga vrlo jaka i da Zagorec neće imati lak posao. Zagorec će u prvom kolu u nedjelju 27. kolovoza biti domaćin Vrapču. Utakmica u ŠRC Podgora započinje u 17 sati. Već u drugom kolu Zagorec očekuje putovanje u Labin kod Rudara, da bi u trećem kolu ugostio Vinogradar. Priznat ćete, nimalo lak raspored. No, u ovoj ligi nema ni lakih utakmica ni lakih protivnika.

Nogomet: Tri zagorska kluba u četvrtoj ligi

Rang niže, u 4. ligi zapada natjecat će se tri zagorska kluba. Naša županija mogla je imati i više članova u toj ligi, no nitko od zagorskih klubova ne želi se zaletavati u ovoj nimalo jeftin projekt. Tako će se u sljedećoj sezoni u 4. HNL-zapad naći prošlogodišnji članovi 3. HNL-središte: Predionica (Klanjec) i Tondach (Bedekovčina), kojima se pridružio i Schiedel iz Golubovca. Osim zagorskih klubova u ligi će se naći i 10 zagrebačkih klubova: ZET, Trnje, Lokomotiva, Maksimir, Ponikve, Sloga, Dubrava, Tekstilac, Špansko i Odra, te tri kluba iz Karlovačke županije: Duga Resa, Croatia (Žakanje) i Ilovac (Karlovac). Četvrta liga starta 26. kolovoza, baš kao i treća. Prvi će na megdan izaći Tondach kao gost Španskog i Schiedel također kao gost kod Ponikva. Dan kasnije, 27. kolovoza Predionica kao domaćin očekuje Ilovac. Sve utakmice na rasporedu su u 17 sati. Ova liga bit će posebna zanimljiva jer nas očekuju tri zagorska derbija. Prvi već u 4. kolu i to u subotu 16. rujna s početkom u 16.30 sati kada Schiedel u Novom Golubovcu očekuje Tondach. Drugi zagorski derbi odigrat će se u Klanjcu 15. listopada u 15.30 sati, a Predionicu dočekuje Schiedel, a i treći zagorski derbi odigrat će se u Klanjcu i to u pretposljednjem kolu 10. studenog s početkom u 14 sati kada će snage odmjeriti Predionica i Tondach. Schiedel i Tondach svoje će utakmice odigravati subotom, dok Predionica ostaje vjerna svom nedjeljnom terminu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook