Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon dvije godine pauze ponovno se vraća zagorski trekk

Zagorje adventure team na praznik rada organizira 10. jubilarni "HEP Zagorje Trekk"


U organizaciji Zagorje adventure teama iz Zaboka na praznika rada 1. maja u Zaboku ću se održati 10. jubilarno izdanje zagorskog trekka, koji ove godine nosi ime "HEP Zagorje Trekk 2022.", jer je HEP uzeo genenarno sponzorstvo nad ovim velikim sportskih eventom.

Nakon dvije godine pauze izazvane pandemijom korona virusa trekk se na velika vrata vraća u Zabok. Sam start utrke bit će na trgu Ksavera Šandora Gjalskoga u Zaboka, a po običaju natjecatelji će biti podijeleni u tri kategorije.
Utrka u kategoriji light bit će u dužini od 9 kilometara i on aje namijenjena za rekrativce. Kategorija Active donosi nam utrku od 18 kilometara i namijenjena je iskusnijim i zahtjevnijim natjetecaljima, dok je kategorija Challenger u dužini od 28 kilometara namijenjena profesionalcima i polu-profeisonalcima. Organizator napominje da će nastup maloljetnim osobama biti dozvoljen isključivo u disciplini light.
Startnina za sve tri kategorije iznosi 130,00 kuna, u što je uključena majica i topli obrok. Djeca rođena 2016. i kasnije ne plaćaju startninu, ali za njih nisu osigurane majice.
Startnine se primaju do petka 22.04.2022. godine do 16 sati, a uplaćuju se na broj transakcijskog računa: IBAN: HR8023600001102252222 (Zagorje Adventure Team, Strossmayerova 17, Zabok). Također dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela: 091 2016 193(Slaven) ili 098 9413 503 (Samir) ili pak putem maila: [email protected] . U prijavi treba navesti prezime i ime, spol, godinu rođenja, kategoriju natjecanja, broj mobitela, e-mail, klub i veličinu majice.
U subotu 30.4. od 18-23 održat će se podjela brojeva i evidencijskih majica, a u nedjelju starta utrka. Prvo starta kategorija Challenger u 10 sati, Active starta u 10,30 sati, a Light u 11 sati. Svi natjecatelji obavezno moraju uz sebe imati komplet prve pomoć, mobitel s napunjenom baterijom, čeonu lampu s baterijama, prikladnu odjeću i kompas. Organizator u bilo kojem trenutku utrke ima pravo provjeriti opremu.
Za prva tri mjesta u svim kategorijama predviđene su medalje, te pokloni sponzora i organizatora.
Podsjetimo zadnje održani HEP Zagorje trekk zbio se 11.05.2019. godine i okupio je rekordnih 1090 natjecatelja. Nakon pandemiji korona virusa zagorski trekk se vraća na velika vrata i očekuje se da bi ta brojka mogla biti nadmašena. Zagorski trekk zasigurno je najbolje organizirana utrka u cijelom serijalu, pa ljudi rado dolaze na nju.
Branitelj naslova iz najzahtjevnije kategorije Challenger bit će legendarni Goran Papeš, a kod žena Tamara Ravnak. U kaategoriji Active slavio je Ivan Lovrenčić, a kod žena Marija Glibota. I na kraju u Ligh kategoriji slavio je Martin Lončarić, a kod žena Jelena Gorički.
Sigurno smo da nas čeka još jedan veliki spektakl, a da će svi nazočni iz Zaboka otići puni lijepih dojmova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook