Prethodni članak
Sljedeći članak

Nur i Klanjec remizirali u zanimljivoj utakmici


U zanimljivoj utakmici 2. kola IV. NL-središte skupina A, Nur i Klanjec remizirali su uz po pogodak na svakoj strani. Obje su momčadi u utakmicu ušle „otvorenog garda“, Klanjec je imao i koju šansu više, ali se na kraju morao zadovoljiti bodom.
Prvu prijetnju imaju gosti u 8. minuti kada Dlesk ne koristi dobar ubačaj Leša s desne strane i puca pokraj gola. Dvije minute kasnije iz gužve pokušava Pavlinić, Hadžiselimović izbacuje iz korner nakon kojeg prijeti Bogović glavom, ali je zamalo neprecizan. U 15. minuti lijepo kombiniraju Pavlinić i Dlesk koji pripremaju šansu Brleku, no njegov udarac završava pokraj gola. Domaći prvi puta prijete u 21. minuti kada Cetina iz slobodnog udarca nabacuje na Mujkića ispred kojeg odlično intervenira gostujući vratar Gelo. Minutu kasnije na drugoj strani pokušava Zrnc, ali bez učinka. U 26. minuti Mujkić daje upotrebljivu loptu prema Goršeu i kad su već neki vidjeli pogodak Šinko s gol-crte odbija loptu u polje. Pet minuta kasnije Begavac je sam pred Gelom koji fantastično brani njegov udarac. I za kraj prvog dijela bilježimo priliku Pavlinića kojeg odličnom dugom loptom pronalazi Petrović, no u posljednji je trenutak za domaće „očistio“ Dautović. 

Dobru priliku u nastavku za goste ima Brlek u 61. minuti, ali Hadžiselimović odbija njegov opasan udarac u korner. Napokon u 66. minuti Klanjec vodi. Poslije drugog kornera u nizu Štih je efektno u padu zakucao loptu u mrežu za 0:1. Sve je Klanjec mogao završiti u 71. minuti,  no udarac Pavlinića zaustavila je vratnica. I onda u 75. minuti Cetina oštro puca s ruba kaznenog prostora, lopta nespretno u petu pogađa Bogovića od kojeg se odbija u mrežu za konačnih 1:1. Posljednju priliku na utakmici za goste ima Janžek, ali njegov opasan udarac blokira Zubčić. 

NUR – KLANJEC 1:1 (0:0)
ZAGREB: igralište u Borovju, GLEDATELJA: 50, SUCI: Šandr, Knezović i Brcković.
STRIJELCI: 0:1 Štih 66', 1:1 Cetina 75'.
NUR: Hadžiselimović, Dautović, Gorše, Valenta, Mujkić (46' Katlak), Bagavac, Cetina, Zubčić, Kardum, Benc (73' Andrijanić), Marić (46' Škarica). TRENER: Dino Frančević
KLANJEC: Gelo, Leš, Šinko, Bogović, Štih, Petrović, Golubić (63' Janžek), Zrnc, Brlek (90' Zanoški), F. Pavlinić, Dlesk (85' Kontrec). TRENER: Danijel Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook