Prethodni članak
Sljedeći članak

Olimpovci znatno doprijenili ukupnoj pobjedi Hrvatske

U Mariboru održan plivački četveroboj nacija mlađe juniorskih i juniorskih reprezentacija Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH


Na 50-metarskom bazenu Pristan u Mariboru održan je plivački četveroboj nacija za mlađe juniore i juniore iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Za reprezentaciju Hrvatsku nastupilo je troje plivača Olimpa, Jana i Petar Pavalić iz Gornje Stubice i Patrik Erceg iz Krapinskih Toplica. Jana je nastupila u konkurenciji mlađih juniorki, dok su Petar i Patrik nastupili u konkurenciji juniori. Olimpovci su značajno doprijenili trijumfu Hrvatske koja je bila najbolja.
Jana Pavalić ponovno je bila na visni zadatka. Plivala je pet pojedinačnih utrka i tri štafetne. Ukupno je osvojila četiri prva mjesta pojedinačno i to u disciplinama 50 i 100 leptir, 50 i 100 slobodno. Jana je bila i član pobjednčkih štafeta 4x100 mješovito, 4x100 slobodno i 4x100 mix mješovito.
Petar Pavalić osvjio je nastupio na tri pojedinačne utrke i to na 50, 100 i 200 metara leđno, te u štafeti 4x100 mješovito. Ostvario je pobjedu na 200 leđno, te dva druga i jedno četvrto mjesto.
I na kraju Patrik Erceg nastupio je na 50 leptir u konurencij juniora gdje je osvojio sedmo mjesto, ali važnije od toga je da je izjednačio svoj osobni rekord u toj disciplini.

Ukupni poredak:
1. Hrvatska 1189
2. Srbija 1097
3. Slovenija 965
4. Bosna i Hercegovina 405.

Još članaka iz "Sport"

Facebook