Prethodni članak
Sljedeći članak

Robert Lež:' Privilegija je raditi s ovim dečkima'


U jeku loših rezultata mladih košarkaških reprezentacija, pobjeda U-14 reprezentacije Hrvatske na jakom natjecanju „Slovenia Ball“ održanom u Slovenj Gradecu snažno je odjeknula.

Sjajna mlada generacija ostvarila je pet pobjeda. Četiri su bile i više nego uvjerljive (Rumunjska 102:71, Slovačka 130:58, Slovenija plavi 110:62, Mađarska 123:64), dok je u finalu pala Poljska rezultatom 98:94 u izuzetno uzbudljivoj utakmici. Ponosni smo što je prvi pomoćni izborniku ove reprezentacije, Rajku Vidakoviću, legendarni zabočki košarkaš Robert Lež, a i sam Lež s pravom može biti ponosan na svoj doprinos u razvoju ovih igrača. 

-Ova je reprezentacija prepuna talenata. Tražili smo od njih nesebičnost, zalaganje, borbu za svaki skok i kvalitetnu obranu. Uspjeli smo stvoriti „kemiju“ i pravi momčadski duh, a oni sami ponosni su na činjenicu da brane boje reprezentacije i to je dobitna kombinacija – otkrio nam je Robert Lež. 
„Slovenia Ball“ je prvo ozbiljno natjecanje za mlađe dobne kategorije, neki ga zovu i neslužbenim Prvenstvom Europe. 

-Od početka smo znali da nam je Poljska jedini ozbiljni protivnik. Fokusirali smo se na finale s njima. Fizički su moćniji od nas, ali naši igrači su puno talentiraniji i to nam je donijelo prevagu u uzbudljivoj završnici. Ponosan sam što sam dio ove reprezetancije, privilegija je raditi s ovim dečkima – govori nam Lež. 
Pod vodstvom izbornika Rajka Vidakovića i pomoćnih trenera Roberta Leža i Andreja Tesle ovaj su odličan uspjeh ostvarili: Luka Ukić, Karlo Blažević, Jure Bijelić, Rafael Grubišić, Tin Jurić, Vito Šarin, Jure Vidaković, Ante Rudež, Nikša Zlopaša, Toni Garma, Emanuel Butković, Roko Jerkić, Marko Volf, Ivan Vučković i Neven Zvonimir Šimunac. U Slovenj Gradecu nisu nastupili Šime Vlajić, Josip Dolinar, Sven Stošić i Vito Šaravanja, redovni reprezentativci. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook