Prethodni članak
Sljedeći članak

Podjela bodova na početku sezone

1. ŽNL 1. kolo: Stubica – Ivančica 1:1


U 1. kolu 1. zagorske nogometne lige Stubica je dočekala Ivančicu iz Zlatar Bistrice. Bio je to susret dvije ekipa, koje su jedna prošle (Ivančica), a jedna pretprošle sezone (Stubica) igrale i 4. NL središte skupina A, no sada se očekivala zanimljiva utakmica u sklopu županijske lige. Kako je riječ o samom početku sezone, od utakmice se očekivalo da barem malo i otkrije u kakvom stajnu ekipe ulaze u novu sezonu. 

Na odmor bez golova

U prvih deset minuta, po teškom vremenu vidjeli smo ravnopravnu utakmicu sa po nekoliko pokušaja na obje strane, ali ne posebno povoljnih. Već u 10. minuti igru je morao napustiti Mario Rašić što je sigurno malo poremetilo planove domaćina. U 13. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane sa nekoliko metara glavom za domaćine pokušava Nikola Pešec, no puca pored gola.

No, u 19. minuti Stubica promašuje iz penala. U 18. minuti Pešec je smirio loptu u kaznenom prostoru, dobro se zagradio, Matija Bukvašević ga ruši s leđa i to je kazneni udarac. Loptu na bijelu točku stavlja kapetan Dario Matuša, no pogađa stativu, a na odbijenu loptu dolazi Lovro Markuš i sa desetak metara promašuje prazan gol. U 23. minuti Luka Gajski puca sa 25 metara, uz stativu, ali Luka Tokić odlično brani.

U 25. minuti opasnost pred domaćim golom. Bukvašević je probio lijevu stranu i ubacio pred gol, ali obrana u zadnji čas otklanja opasnost. U 27. minuti Marko Čačić se dobro snašao na 30 metara, prevario dvojicu i pucao, no Tin Cepak na golu domaćina lako hvata loptu. U 33. minuti Pešec je bježao obrani, nakon dobre dubinske lopte, no pratio ga je Josip Prtenjača i omeo kod udarca, pa je potencijalna prilika propala.

U 36. minuti sa 20 metara puca za goste Čačić, Cepak se malo muči sa tom loptom ali ipak brani, pa Matuša otklanja opasnost. U 43.  minuti dobra kontra Ivančice, koju je iz obrane povukao Prtenjača, dao loptu za Čačića, koji vara dvojicu na 25 metara, ali puca slabo. Poluvrijeme završava udarcem Gajskog da 20 metara preko gola, u prvoj minuti sučeve nadoknade.

Stubica povela, Ivančica se vratila

Nastavak počinje dobrim udarcem iz slobodnjaka Gajskog u 50. minuti. Pucao je sa 25 metara iskosa, s lijeve strane, a Tokić uz malo problema boksao loptu. U 55. minuti izvrsnom reakcijom Tokić dva puta spašava goste Prvo je Jakov Korman odlično pucao sa 20 metara, uz stativu, ali je Tokić sjajno obranio. U nastavku akcije Gajski puca pored gola glavom, a već 30 sekundi kasnije Lovro Markuš dobiva dobru loptu na desnoj strani kaznenog prostora, no i njegov udarac sjajno brani Tokić.

No, u 61. minuti Stubica ipak dolazi do vodstva. Nakon dobre lopte na desnu stranu na Luku Đurinca, uslijedilo je ubacivanje, koje nespretno u vlastitu mrežu od grede šalje Bukvašević za 1:0. U 70. minuti nakon dobe lopte s lijeve strane, iskosa sa 20 metara puca Gajski, ali puca dosta pored gola. Na drugoj strani, u 71. minuti prijeti Josip Kipa, no njegov dobar udarac sa 20 metara dobro brani Cepak. U 74. minuti Sven Ostojić je smirio jednu tešku loptu na 25 metara od domaćeg gola, pucao je iz okreta, no nije bilo snage u tom udarcu, pa je Cepak imao lagan posao.

U 77. minuti Goran Pelko je probio lijevu stranu, dao povratnu za Frana Gorupca, čiji dobar udarac sa 18 metara Cepak brani. U 79. minuti Kipa se pak probio po lijevoj strani i pucao sa 16 metara iskosa, ali opet je Capak siguran. No, inicijativa gostiju isplatila se u završnici. D. Škvorc se probio do 18 metara gdje je srušen, a Bukvašević je pored živog zida iznenadio Cepaka i pogodio za 1:1. Nakon greške Silve u 90. minuti, kada je doslovce dodao loptu Kipi, gosti imaju zicer za sva tri boda. Kipa je na vrijeme dao za Škvorca, no ovaj sa desetak metara sam na Cepaka promašuje gol. U nadoknadi Stubica ima sjajnu priliku za pobjedu. Bukvašević griješi i daje loptu Jurici Benku, koji izlazi iskosa sam na Tokića, no ovaj novom obranom stavlja točku na konačnih 1:1.

zjave trenera: Zlatko Koletić, trener NK Stubica: ''Mislim da je ovo najrealniji rezultat, spram svega što smo danas promašili. Ono što mi promašimo, to je uopće za ne povjerovat. Tako da moramo na kraju bisti sretni da nismo izgubili utakmicu. Čestitam gostima na osvojenom bodu.'' 

Ivica Krivak, trener NK Ivančica: ''Mislim da je prvo poluvrijeme bilo ravnopravno, i domaćini i mi smo imali neke izgladne šanse, a domaćini su promašili i kazneni udarac. U nastavku nas je malo vadio golman, primili smo gol, ali smo se nakon toga vratili, na kraju mogli i pobijediti. Sve u svemu mislim da je 1:1 realan rezultat.''

1. ŽNL, 1. kolo

STUBICA – IVANČICA 1:0 (0:0)

SUCI:  Fotivec, Kumpar, Brezak; GLEDATELJA: 200

STRIJELCI: 1:0 Bukvašević 61' AG, 1:1 Bukvašević 85' 

STUBICA: Cepak, Mirt, Pešec (76' Benko), Matuša, Vlahović (83' Silva), Rašić (10' Korman), Gajski, Đurinec, Muniz, Šibalić, Markuš (65' Čekolj); trener: Zlatko Koletić 

IVANČICA: Tokić, Haban (61' D. Škvorc), Bartolec Prtenjača, Čačić (67' Crčić), Kipa, Ostojić (76' Hubak), Rihtarić, Bukvašević, Gorupec (86' Piljak), Nuli (58' Pelko); trener: Ivica Krivak

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook