Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar Dubrava Zabočka nastavio niz pobjeda

1. ŽNL: 15. kolo: Inkop – Rudar DZ 0:2


Derbi 15. kola 1. zagorske nogometne lige odigran je u Poznanovcu, gdje je Inkop dočekao vodeći Rudar iz Dubrave Zabočke. Obje ekipe su startale sa tri proljetne pobjede, što je Rudaru omogućilo lagani bijeg od pratnje, a Inkopu pak priključenje baš toj Rudarovoj pratnji. Stoga je ovo bila vrlo zanimljiva utakmica, koja je mogla donijeti ili Rudaru još veći bijeg na vrhu, ili pak Inkopu još veće približavanje.

Bakek za prednost gostiju

Prva naznaka prilike stigla je u 4. minuti, i to za goste. Dominik Cujzek je iz svoje polovice dao dugu loptu u središte kaznenog prostora, gdje je u trku stigao Filip Kovačić i pokušao smiriti loptu, no obrana je ipak uspjela otkloniti opasnost. No već druga prilika za goste donijela je vodstvo. Dorijan Bakek se u 10. minuti dočepao jedne lopte na centru, malo na desnoj strani, osvojio 30-tak metara i kako ga nitko nije stigao, sa nekih 20 metara puca i precizno pogađa desni kut golmana Hrvoja Hurse za rano vodstvo.

U 14. minuti po jedna prilika na svakoj strani. Prvo su zaprijetili gosti. Nakon ubacivanja s desne strane sam je na 10 metara ostao Mouhcine Rhadi ali puca pored gola. U istoj minuti na drugoj strani Karlo Leško iz središnjice daje odličnu loptu malo lijevo za Kristijana Leljaka, koji ulazi u kazneni prostor i praćen Cujzekom puca lijevom nogom malo preko gola. U 24. minuti za Inkop sa 20 metara puca Kristijan Čehulić, ali Lovro Bajsić na golu gostiju brani njegov udarac.

U 27. minuti slobodan udarac za domaćine sa 20tak metara izvodi Čehulić ali pogađa samo živi zid. U 29. minuti velika greška gostiju koji iz suparničke polovice vraćaju loptu natrag i u zicer guraju Rhadija. On sam ide na Hursu, koji izlazi na 25 metara i kada se spremao proći kraj njega, poskliznuo se i pao na njega, pa velika prilika propada. U 38. minuti novi zicer za Rhadija nakon nove velike greške domaćina. Bakek je pritiskao obranu na povratnoj lopti i nakon lošeg ispucavanja lopta pada samom Rhadiju na glavu, a on sa 8 metara neometan pogađa stativu. U istoj minuti umalo kazna na drugoj strani. Leljak je izbio na 20 metara u priliku, pucao s Bajsić brani. No, lopta se odbija na 25 metara na Josipa Pavića koji puca. Bajsić nije na golu, ali Tomislav Valaško na crti brani. Minutu kasnije Čehulić se spustio u kazneni prostor s desne strane, ali Valaško u suradnji sa Bajsićem rješava potencijalnu opasnost. U 45. minuti Florian Videk puca za goste s desne strane preko gola, a u sučevoj nadoknadi nakon ubacivanja domaćina iz slobodnjaka i odbijene lopte Leško puca sa 20 metara, no lopta se diže i pada na Bajsića, koji skače i biva fauliran. Na odmor se tako odlazi sa 0:1.

Pavetić u nadoknadi za potvrdu pobjede

U nastavku, u 50. minuti ponavlja se česta situacija iz prvog dijela, u istoj minuti po prilika na obje strane. Inkop je zaprijetio preko Čehulića, a Rudar DZ preko Bakeka, no iako su situacije bile potencijalno opasne, do efektnije završnice na obje strane nije došlo. U 55. minuti i treći puta gosti ne koriste veliku grešku domaćina. Na jednu dugu loptu, naizgled bezopasnu, na 20 metara je izašao Kristijan Škvorc, koji je u nastavku na golu zamijenio Hursu, no vrlo je nespretno reagirao i dao loptu na nogu Kovačiću, koji ju gura prema praznom golu, ali na njegovu i žalost gostiju opet pogađa stativu, a nakon toga s crte ju odbija Dražen Petrović. Tako i treća vrlo izgledan šansa gostiju odlazi u nepovrat, sve tir nakon velikih grešaka domaćina.

U 62. minuti vidjeli smo odličan udarac Oršolića sa oko 40 metara, nakon odbijene lopte, Oršolić je potegnuo iz prve i bez obzira na veliku udaljenost, Bajsić se morao dobro istegnuti, ali je bio na visini zadatka i paradom odbio loptu u korner. U 69. minuti J. Videk pokušava iz slobodnjaka s lijeve strane sa 20 metara, no Škvorc odbija, pa na odbijanac nailazi Kovačić i sa 25 metara puca preko gola. U 73. minuti po desnoj strani se probio Roberto Pavetić, ušao je u kazneni prostor i ubacio po zemlji, ali Škvorc je dobro reagirao i izbio loptu ispred Rhadija.

U 78. minuti ponovno je Rudar DZ mogao staviti ruke na oba boda. Rhadi je jednu dugu loptu sa 35 metara sjajno glavom spustio za Pavetića, koji izbjegava zaleđe i izlazi sam samcat na Škvorca, ali golman Inkopa brani njegov udarac i još jedna vrlo izgledan prilika odlazi u nepovrat. Domaćini pokušavaju u 84. minuti, ali udarac Čehulića odlazi pored gola, a gosti u 85. minuti imaju kontru u kojoj Rhadi daje desno za Renata Majseca, koji želi ubaciti s lijeve strane, ali mu lopta prelazi preko noge i pretvara se u udarac koji pada na mrežu s gornje strane.

U 86. minuti velika gužva i opasnost pred golom gostiju. Nakon ubačene lopte s desne strane Mate Tomić pokušava dva puta, prvi puta brani Bajsić,a  drugi puta sa crte spašava Antun Capar. U 88. minuti Inkop ima slobodan udarac s lijeve strane, iskosa sa 20 metara. Leško puca izravno, ali pogađa pred golom, čini se suigrača ili njegovog čuvara. U svakom slučaju veće opasnosti ipak nije bilo. Na drugoj strani u 89. minuti Pavetić probija desnu stranu i ubacuje, ali obrana odbija, da bi minutu kasnije Rhadi ušao s desne strane u kazneni prostor, no njegov udarac završava u bloku. U 90. minuti Pavetić je dobio loptu u kontri na desnoj strani, ušao je u kazneni prostor, ali pucao je pored gola. No, u drugoj minuti nadoknade, nova kontra gostiju, ovaj puta sami na Petrovića i Škvorca dolaze Majsec i Pavetić. Majsec na vrijeme daje za Pavetića koji pogađa za konačnih 0:2. Tako Rudar ipak nije platio kaznu zbog četiri promašaja iz prilika koje je teže promašiti i ipak dolazi do važne pobjede i zadržava solidnu prednost na vrhu.

Izjave: Krunoslav Vidak, trener NK Inkop: ''Napravili smo toliko gluposti u ovoj utakmici da smo se sami pobijedili. Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi jer smo im mi to omogućili s našim glupostima. Utakmica podjednaka, nisam pobijedio da je Rudar DZ puno bolji od nas, ali pobijedili su nas zahvaljujući našim početničkim greškama. Dinamična utakmica sa dosta šanse na obje strane, a ja ne mogu biti zadovoljan sa svojom ekipom jer smo napravili zaista previše gluposti. Idemo dalje kod Lobora, nadamo se pobjedi.''

Mario Videk, pomoćni trener NK Rudar DZ: ''Čestitam svojoj ekipi na odličnom ulasku u utakmicu. Znali smo da će ovo biti teško gostovanje protiv jako kvalitetnog protivnika, koji je to dokazao u dosadašnjem dijelu prvenstva. Odlični uvjeti za igru i ekipa je dobro reagirala, šteta da i prije nismo riješili utakmicu, s obzirom na prilike, ali na kraju je opet odlučila naša dužina klupe i tempo koji smo mogli postaviti u nastavku. Čestitke ekipe, ali i domaćinu na fer i korektnoj igri i puno sreće dalje. Mi znamo da još nište ni približno nije gotovo''

1. ŽNL – 15. kolo

INKOP – RUDAR DZ 0:2 (0:1)

SUCI/SUTKINJA: Meglić, Boroša, Makar   

STRIJELCI: 0:1 Bakek 10', 0:2 Pavetić 90+2'

INKOP: Hursa (46' Škvorc), Čehulić, Petrović, Černjević, Šoprek, Leško, Oršolić, Dumbović (56' Poslon), Leljak (66' Mutak), Pavić(77' Tomić), Kanceljak; trener Krunoslav Vidak

RUDAR DZ: Bajsić, T. Valaško, Cujzek (18' K. Valaško), J. Videk (90+2'' Topolovec), Rhadi, Gregurić (80' Majsec), Capar, F. Videk (76' Lukić), Bakek (59' Pavetić), Tuđa (78' Martinić), Kovačić (85' Švaljek); pomoćni trener Mario Videk.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook