Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar Dubrava Zabočka pobjedom u derbiju zadržao vodstvo

1. ŽNL 13. kolo: Oroslavje – Rudar DZ 1:3


Već u drugom proljetnom kolu, odnosnom 13. kolu 1. zagorske lige veliki derbi, tj. borba za sam trenutni vrh. Naime, Oroslavje je dočekalo Rudar DZ, dakle bio je to susret druge protiv prve ekipe s ljestvice, sa samo bodom razlike. Pobjednik je tako znao da će nakon ovog kola biti u vodstvu, no postojao je rasplet u kojem ni jedni ni drugi ne bi bili na vrhu, jer vrlo blizu su i Pregrada i Ivančica. Inače, jesenski ogled ove dvije ekipe dobile je Oroslavje i nekako baš u toj utakmici pokazalo da može puno.

Bakek za rano vodstvo gostiju

Nakon malo ispitivanja snaga, prva situacija za spomenuti zbila se u 5. minuti i to pomalo sporna. Jakov Videk se spremao primiti loptu na 16 metara, možda i u kaznenom prostoru, ali ga je Karlo Pole malo zakačio. Sudac Kumpar bio je u blizini i samo odmahnuo a gosti malo negodovali. No, već u 7. minuti zaboravili su taj događaj jer su stigli do ranog vodstva. Filip Kovačić je sa nekih 20 metara pucao, lopta se odbila u prostor a na nju je sam izašao Dorijan Bakek i sigurno pogodio pored golmana Matije Horvata za 0:1. U 11. minuti nakon ubacivanja s desne strane Horvatu je na trenutak ispala lopta, ali ipak je stigao prije ju pokupiti od napadača gostiju. Gosti prijete i u 13. minuti kada iz slobodnjaka ubacuje J. Videk, ali obrana odbija ispred Dominika Cujzeka. U 16. minuti J. Videk opet izvodi slobodan udarac s lijeve strane i ovaj puta puca izravno, no Horvat brani. Nažalost u 21. minuti došlo je do ozlijede domaćeg golmana Horvata. Nakon jednog duela s nekim od gostujućih igrača Horvat je nogom jako neugodno zahvatio kopču na stativi i dosta teško se ozlijedio. Nakon toga Oroslavje dva puta prijeti. U 25. minuti Valentino Novosel puca sa 30 metara ali preko i pored gola, a minutu kasnije Ivan Horvat pokušava glavom nakon ubacivanja s desne strane ali obrana gostiju blokira. U 29. minuti kontra gostiju, Siniša Gregurić je osvojio jednu loptu na sredini, dao desno za Bakeka, koji ulazi u kazneni prostor, vara Polea ali puca neprecizno. U 36. minuti Mouhcine Rhadi spušta glavom loptu za Bakeka koji kreće sam na golmana Jakova Oremuša, ali ga s leđa ruši Lovro Ptiček i dobiva žuti karton, opet na nezadovoljstvo gostiju koji su tražili isključenje. J. Videk je iz slobodnjaka pucao daleko preko gola. U 43. Mario Šimić se probio po lijevoj strani, ali Cujzek je dobro reagirao i otklonio opasnost prije udarca. U sučevoj nadoknadi prvog dijela nakon ubacivanja s desne strane Pole puca glavom ali pored gola.

Rudar u završnici do sigurne pobjede

U 48. minuti bilježimo prvi pokušaj u nastavku. Slobodan udarac za domaćine sa 25 metara izveo je Božidar Krajcar, ali je pucao jako preko gola. U 53. minuti nakon kornera i uigrane akcije gostiju Kovačić daje za J. Videka, koji sa 10-tak metara puca malo preko gola. U 64. minuti Rhadi se spustio u jednu kontru, izašao iskosa s desne strane sam prema Oremušu, ali nije pucao nego daje za J. Videka, ali neprecizno. Na drugoj strani u istoj minuti dobra dubinska lopta za M. Šimića, koji puca sa 12 metara, a lopta se odbija od jedne, pa od druge stative i izlazi van. U 67. minuti slobodan udarac za goste, iskosa s lijeve strane izvodi Kristijan Starešina, no puca preko gola. U 71. minuti nova prilika za goste. Po lijevoj strani spustio se Karlo Gregurić, ušao iskosa i u kazneni prostor i pucao, ali pogađa mrežu sa vanjske strane. U 72. minuti Oroslavje ostaje sa 10 igrača. Preoštar prekršaj na Florijanu Videku napravio je Ptiček i zaradio drugi žuti karton. U 79. minuti Rudar dolazi na tik do razrješenja utakmice. F. Videk je na sredini izdržao duel sa dva protivnička igrača, dao desno za Roberta Pavetića, koji se spušta do korner crte i ubacuje na drugu gdje sam sa par metara glavom za 0:2 pogađa Gregurić. Ako je još bilo dvojbe, ona je u 82. razriješena. Rhadi je u skoku jednu loptu spustio na Nikolu Badrova, koji sa par metara lagano šalje loptu kraj Oremuša za 0:3. U 87. minuti Oroslavje smanjuje. Nakon ubacivanja na par metara našao se M. Šimić i glavom pogodio za konačnih 1:3. Zaslužena pobjeda Rudara DZ koji je time zadržao vodstvo na ljestvici.

Izjava: Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Očekivano teška utakmica. Mi smo, iskreno krenuli na sva tri boda, znajući da smo kvalitetnija i bolja ekipa. Tijekom cijele utakmice i igra i rezultat su to pokazali. Mislim da je pobjeda zaslužena, a prije svega velike čestitke dečkima na odrađenom poslu i ispunjenim zadaćama onako kako smo dogovorili. Analizirali smo protivnika, dogovorili smo se i ispalo je u velikoj većini tako. Velika čestitka dečkima i zahvala navijačima i idemo dalje u slijedeće utakmice.''

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook