Prethodni članak
Sljedeći članak

Šćuki, Lana, Ida i Ema će se okušati i u futsalu!

ŽNK Oktogon iz Zagreba registrirao četiri nogometašice iz Pregrade


Četiri nogometašice ŽNK Pregrade – Andrea Šćukanec – Hopinski, Lana Stanković, Ema Barić i Ida Bočkaj odlučile su ove sezone okušati se i u registriranom malonogometnom klubu, time ne ostavljaju veliki nogomet i klub iz Pregrade, te će, onoliko koliko im vrijeme dozvoljava nastupati i za ŽNK Oktogon iz Zagreba.

Zanimljiva je povijest ovog malonogometnog kluba. Naime, od svog osnutka 1987. godine bio je muški klub u kojem su, između ostalih, nastupala braća Mavrović ( Marinko je danas izbornik muške futsal reprezentacije, op.a. ), Miletić, Popović,  Vrbanović, Malec, braća Tarade, Reljanović, Grubišić, Ciko, itd. da bi im se devedesetih godina priključio Robert Novak, alfa i omega današnjeg kluba.

Nakon što je klub egzistirao kao isključivo muški na prijedlog Roberta Novaka uz potporu njegovih bivših suigrača  u ljeto prošle godine registriraju MNK zapravo ŽNK Oktogon isključivim naglaskom na žensku selekciju.  Ipak, moram naglasiti da su i prije ove Odluke i registracije djevojke igrale za MNK Oktogon. Tako su 2019. godine nastupile u popularnoj „Kutiji šibica „ i od tada su još dva puta nastupili na tom mega poznatom turniru no nisu prošle dalje od prvog kola te im je namjera  da ove godine sruše tu neugodnu tradiciju. U međuvremenu između ovih „kutija“ nastupile su na vrlo jakom turniru 2020. godine u Vrapču gdje su do finala srušile sve prepreke da bi nakon finala koje je završilo bez golova „pale“ nakon izvođenja penala. Redovito nastupaju i na poznatom Winter Cupu gdje su prošle godine ispale u četvrt završnici izgubivši od seniorki Gorice 3:5.

Na nedavno odigranoj amaterskoj futsal ligi ( nastupilo sedam ekipa, op.a. ) na Velesajmu u Zagrebu bez poraza su došle do finala gdje su pobijedile i osvojile naslov prvaka. Istovremeno je za najbolju nogometašicu izabrana njihova članica, 14.- godišnja, Lorena Tomašić dok je najbolji strijelac bila, naša Zagorka nogometašica Pregrade, Andrea Šćukanec Hopinski s 11 golova. Za malo im je izmakao i naslov najbolje golmanice koja nije ponijela tu titulu zbog neredovitih dolazaka što samo govori da je i pričuvna golmanica vrsna braniteljica svojeg gola.

Ovo je zaista mlada ekipa ( prosjek godina iznosi nestvarnih 18,5 ) a čine ju Barbara Kelava, golmanica, Marija Došen, golmanica, Marta Krasnić, golmanica, te igračice u polju Mateja Perši, Ema Barić, Nika Tokić, Karla Krsnik, Lucija Vizinger ( postigla 2 gola u ligi ), Lana Stanković ( 7 golova ), Ida Bočkaj, Andrea Šćukanec Hopinski ( 11 golova ), Isabella Branović, Emilia Bagarić ( 2 gola ), Marta Crnković i Lorena Tomašić ( 5 golova ).

O svemu brine stručni stožer kluba na čelu s Robertom Novakom te smo ga upitali o planovima za nadolazeću sezonu koji nam je rekao:“ Osim mene u stručnom stožeru se nalaze tri do četiri mlada asistenta ( pomoć u treninzima ) trenerica za mentalni trening, asistentica za razna pitanja djevojaka i fizioterapeutkinja. Početak priprema je prvi vikenda u rujnu kada ćemo u Nedelišću održati da taklo kažem jedan team building gdje ćemo najprije održati jedan trening te odigrati  međusobni turnir da bi sve završilo druženjem uz roštilj. Evo – to je početak priprema. Nakon toga – rad, rad i samo rad. Prijavit ćemo ekipu na najjači turnir u Hrvatskoj – Prva futsal liga koja za sada broji tek sedam ekipa koje su sve iz velikog nogometa praćene velikim sponzorima dok smo mi još uvijek u samim počecima te vjerujem da ćemo se u dogledno vrijeme i mi moći pohvaliti velikim sponzorom te je nužno da dobro odigramo ovaj turnir. Osim lige nastupit ćemo i na „Kutiji šibica“ i Winter Cupu te paralelno mislimo nastupiti i na par revijalnih utakmica prije finalnih nadmetanja uglavnom muških ekipa. Također nastavljamo s drugom sezonom na Velesajmu gdje branimo naslov te će nam to poslužiti za uigravanje ekipe za planirana događanja s nakanom da ponovimo prošlogodišnji uspjeh.  I za kraj želim naglasiti da je jedan od ciljeva stručnog stožera, uz onaj sportski, raditi na promidžbi kluba koji bi dobrim rezultatima privukao donatore i sponzore koji bi nam svojom pomoći pomogli da „namaknemo“ sredstva za troškove kluba kao što su treninzi, putovanja, oprema dvorana, itd .“

Još članaka iz "Sport"

Facebook