Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni Klanjec zasluženom pobjedom do trećeg mjesta

9. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, KLANJEC – Odra 3:1


Klanjčani su apsolutni hit IV. NL-središte Zagreb – skupina A. Nakon devet kola najbolja su zagorska momčad i s 18 osvojenih bodova drže treću poziciju. Sasvim zasluženo. U devetom su kolu na svom travnjaku nadvisili Odru s 3:1 u prekrasnom gledališnom ambijentu. Nije sve teklo tako lako, znali su Klanjčani da ih ova pobjeda vodi na treće mjesto, pa je u prvom dijelu bilo malo grča. No u nastavku su pokazali svoj veliki potencijal i na kraju uvjerljivo slavili. 

Već u 6. minuti u odličnoj je prilici F. Pavlinić koji prerano udarcem završava jednu akciju, pa je gostujući vratar Majdek uspio nakratko ukrotiti njegov udarac, nakon čega ga je Resler izbio u polje. U 12. minuti s 25 metara oštro je pucao Zrnc, ali zamalo je neprecizan. Gosti prvi puta prijete iz daljine preko Tolja, ali ovaj puca ravno u Travnikara u 16. minuti. Tri minute kasnije isti igrač pokušava još jednom iz daljine, ali ovaj put puca preko gola. Šok za domaće u 25. minuti. Bačurin je ušao s desne strane u kazneni prostor i pogodio suprotni ugao nemoćnog Travnikara za 0:1. Dobru priliku za poravnanje ima F. Pavlinić u 35. minuti, ali blokom ga je osujetio Carić. Nije bezazlen bio ni pokušaj Lutera iz slobodnog udarca na drugoj strani, no završio je malo pokraj gola. Zadnji pokušaj u prvom dijelu pripada Lešu koji iz gužve puca malo pokraj gola. 

U nastavku potpuna dominacija Klanjca. Na izjednačujući pogodak se čekalo do 58. minute kada je Dlesk s lijeve strane odlično uposlio Brleka, a ovaj silovito zakucao loptu u mrežu za 1:1 na veliko oduševljenje domaćih navijača. Devet minuta kasnije Klanjec vodi. Dlesk daje za Karla Pavlinića, a ovaj prekrasnim eurogolom donosi vodstvu domaćinu od 2:1. Dlesk odlično puca u 71. minuti, no Majdek još bolje brani, kao i u 81. minuti kada je odlično pucao Janžek. I onda u prvoj minuti sudačke nadoknade Karlo Pavlinić bježi sam prema vratima, sustiže ga Filipović koji ga ruši, pa mu sudac Gojani opravdano pokazuje crveni karton. Slobodni udarac izvodi Dlesk koji probija vratara Majdeka za konačnih i velikih 3:1 Klanjca. 

KLANJEC – ODRA 3:1 (0:1)
KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 200, SUCI: Gojani, Peharec i Borić.
STRIJELCI: 0:1 Bačurin 25', 1:1 Brlek 58', 2:1 K. Pavlinić 67', 3:1 Dlesk 90'+2.
KLANJEC: Travnikar, Leš (87' Kontrec), Šinko, Bogović, Janžek, K. Pavlinić, Zrnc, Brlek (72' Golubić), F. Pavlinić, Dlesk. TRENER: Danijel Tomašković
ODRA: Majdek, Kljujev (66' Filipović), Tolj (66' Naglić), Režek, Carić, Turković, Kramarić, Luter, Bačurin (75' Mamadou), Topalović. TRENER: Boris Konjević
CRVENI KARTON: Filipović 90'+1 (prekršaj posljednjeg igrača obrane u izglednoj poziciji za postizanje pogotka)

Još članaka iz "Sport"

Facebook