Prethodni članak
Sljedeći članak

Smrekar u devedesetoj za tri boda

U 22. KOLU III. HNL SREDIŠTE ZAGOREC GOSTOVAO KOD PONIVKI


U 22. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u zagrebačkim Gajnicama kod Ponikvi i nakon ne baš najbolje igre na koje nas je klub navikao slavio rezultatom 1:0, golom Matije Smrekara ( njegov 22. pogodak u isto toliko kola odnosno u 20. kola jer u dvije utakmice nije mogao nastupiti, op.a ) u devedesetoj minuti susreta.

Tamo negdje početkom proljetnog dijela prvenstva naglasio sam u jednom tekstu da su za Zagorec izuzetno bitna ( to ne znači da ostala nisu ) prvih šest kola proljeća jer to je razdoblje kada Zagorec može još više povećati svoju jesensku bodovnu prednost – 7 bodova –znajući raspored ostalih izravnih suparnika za naslov prvaka. Bilo je ovo peto proljetno kolo a Zagorec je osvojio 13 od maksimalnih 15 bodova dok su izravni takmaci gubili bodove pa je trenutno stanje na tablici – Zagorec prvi sa 55 bodova dok je drugoplasirano Dugo Selo na zaostatku od 14 bodova te je vidljivo da je klub iz Krapine povećao bodovnu prednost u odnosu na jesen za sedam bodova. Istovremeno i Lučko ne igra kako bi željelo te su oni zaostali za sedamnaest bodova kao i četvrto plasirani Maksimir. Tekst pišem kada još svoju utakmicu 22 kola nisu odigrali Gaj Mače i Karlovac koji bi pobjedom nad  Ravnicama na svom terenu mogao upisati 40. bod te skočiti na treće mjesto sa zaostatkom od 15 bodova. Zaista impresivno.

No, do kraja prvenstva je još 12 kola i u  igri je 36 bodova te, vjerujem , da se igrači Zagorca neće opustiti i početi prerano slaviti naslov prvaka jer već u slijedeću subotu u Krapinu dolazi Dugo Selo i treba to pobijediti da bi se „lakše disalo“.

Današnja utakmica u Gajnicama je zasigurno bila najlošija utakmica Zagorca u ovom prvenstvu a upisana su tri nova boda što govori samo jedno – prvenstvo se dobiva na malim utakmicama te kada igraš loše a pobijediš govori o kvaliteti i karakteru ekipe koju odlično vodi Damir Milinović sa svojim pomoćnicima – Srećko Mlinarić i Tomislav Pelin.

Od samog početka utakmice vidjelo se da je Zagorec kvalitetnija ekipa ( uostalom i poredak na tablici to govori – igrao je prvi protiv sedamnaestog, op.a ) ali nekako kao da su igrači Zagorca mislili da će pobjeda doći sama od sebe dok su igrači Ponikvi gusto u sredini terena te sa čvrstom obranom tražeći svoje prilike iz kontranapada.  Tako je već u 9. minuti susreta prva prilika bila za domaćina kada je Prenkpalaj odlično centrirao sa desne strane a nakon udarca glavom Berića lopta je za malo otišla pored lijeve stative odličnog Bručija.  I to  je bilo sve što su učinili domaći igrači u prvih 45 minuta dok su poluprilike i jednu priliku za Zagorec promašili Pelko, Radoš i Smrekar te se na odmor otišlo nedirnutih mreža.

U drugo poluvrijeme bolje su ušli domaćini te opasnije prijetili obrani Zagorca gdje su svojom igrom dominirali Bruči ( obranio čisti zicer Aziziju u 55. minuti, op.a. ), Grgić i Vučemilović-Vranjić dok je Zagorec i dalje stvarao nazovimo ih - nekakve poluprilike te kada se već činilo da će susret završiti nedirnutih mreža ukazao se Matija Smrekar.

U 90. minuti dosuđen je slobodni udarac za goste. Strabić je brzo izveo slobodni udarac dodavši loptu na šesnaest metara Smrekaru koji varkom tijela iz igre izbacuje Radanovića i Atliju te snažnim i preciznim udarcem pogađa sam donji lijevi kut nemoćnog Orlovića. Erupcija oduševljenja među igračima i navijačima Zagorca kojih je na ovoj utakmici bilo više negoli domaćih ( ako je na utakmici po slobodnoj procjeni ovog novinara bilo oko 200 gledatelja bez pretjerivanja mogu napisati da je 75 posto navijača bilo iz Krapine, op.a.  ) te su strpljivo i snažno „drukali“ za svoj klub tijekom cijele utakmice.

Svoj slijedeći susret Zagorec igra na svom terenu u subotu, 2. travnja u 16,30 sati, protiv drugoplasiranog Dugog Sela koje mu je nanijelo jedini poraz u ovom prvenstvu.

ZAGREB: Stadion NK Ponikve. Gledatelja: 200. Suci: Karla Šegota, Ivona Pejić i Ivan Batušić.

STRIJELAC: 0:1 Smrekar90'.

PONIKVE: Orlović, Dadić, Atlija, Radanović, Prenkpalaj ( 64. Lojber ), Adžaga ( 64. Bakarić ), Žejavac, Berić ( Blagoev ), Azizii ( 83. Andrašec ), Miklečić, Brcko. Trener: Hrvoje Pipinić

ZAGOREC: Bruči, Landripet , Braun, Grgić, Vučemilović – Vranjić, Mlinarić ( 63. Okechukwu ), Radoš ( 81. Bračević ), Hoić, Strabić, Pelko ( 63. Kovačić ), Smrekar.Trener: Damir Milinović

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook