Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalni turnir obilježio 40 godina postojanja: Evo tko je slavio


U organizaciji NK Vatrogasac održao se tradicionalni nogometni turnir na igralištu ovog kluba na Brezovi. Ove je turnir obilježio vrijednu obljetnicu 40 godina postojanja.

U bogatoj povijesti zaustavio ga je tek Domovinski rat i pandemija korona virusa, no zahvaljujući vrijednim članovima kluba uspio se održati.

Ove su se godine odazvale četiri seniorske i četiri veteranske momčadi koje su u dva dana rješavale pitanje pobjednika. U konkurenciji seniora uvjerljivu je pobjedu odnio Zagorec VT koji je u finalu s čak 4:0 savladao NK Matija Gubec iz Gornje Stubice.

Prethodno su nogometaši Zagorca VT u polufinalu Jedinstvu „uvalili petardu“, tako da se njihovoj pobjedi zaista nema što zamjeriti.

Iz redova Zagorca VT izabrani su i najbolji igrač Valentino Vrabec, kao i vratar Antonio Hržina, dok je s tri pogotka najbolji strijelac u seniorskoj konkurenciji Robert Glavač (M. Gubec).

Pod vodstvom mladog i vrlo ambicioznog trenera, Hrvoja Jurine, boje Zagorca VT u seniorskom dijelu turnira branili su: Stjepan Bartol, Luka Kontrec, Franko Županec, Marko Županec, Nikola Ostrež, Antun Capar, Kristijan Silić, Alen Jambrešić, Roberto Vulić, Valentino Vrabec, Neven Begić, Dominik Koletić, David Lež i Antonio Hržina.

Na sličan način u konkurenciji veterana do pobjede je došao Zagorec KR. U polufinalu savladano je Petrovsko s 4:1, a u finalu Jedinstvo s 4:0. Iz redova Zagorca KR stižu nam najbolji igrač Ivan Firer i najbolji strijelac Mario Malarić s pet golova, dok je najbolji vratar Igor Celjak (Jedinstvo).

Za veterane Zagorca KR nastupili su: Dejan Poljak, Stjepan Kozina, Bojan Podgajski, Ivan Vukoja, Matija Novački, Ivan Firer, Mario Malarić, Ivan Ivanović, Miljenko Kunštek, Nino Kos, Momir Horvatek, Darko Kunštek, Marko Krkalo i Zdravko Poslončec.

Najboljim momčadima i pojedincima nagrade su dijelili predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf i predsjednik NK Vatrogasac Danijel Merkaš. Domaćin zaslužuje sve pohvale za organizaciju turnira, a odličan su posao obavili i suci: Michael Tisanić, Željko Tuđa, Alen Gamilec koji su sudili oba dana i Andrej Šalković koji je sudio prvi dan turnira.

 

Rezultati

Seniori

Polufinale:

Vatrogasac – M. Gubec 0:5

Jedinstvo – Zagorec VT 1:5

Za 3. mjesto: Vatrogasac – Jedinstvo 0:1 (Junković)

FINALE: Zagorec VT – M. Gubec 4:0 (Sever, Mucić, Županec, Lež)

Konačni poredak:

1.      Zagorec VT

2.      Matija Gubec

3.      Jedinstvo

4.      Vatrogasac

 

Veterani

Polufinale:

Jedinstvo – Radoboj 3:0

Zagorec KR – Petrovsko 4:1

Za 3. mjesto: Radoboj – Petrovsko 3:1

FINALE: Zagorec KR – Jedinstvo 4:0 (M. Malarić 2, Kunštek, Kos)

 

Konačni poredak:

1.      Zagorec KR

2.      Jedinstvo

3.      Radoboj

4.      Petrovsko

5.       

Još članaka iz "Sport"

Facebook