Prethodni članak
Sljedeći članak

Treća uzastopna pobjeda Jedinstva

3. kolo I. ŽNL KZŽ, JEDINSTVO – STUBICA 2:0


U Začretju pušu neki novi vjetrovi. Nakon što su se prošle sezone borilo za „goli život“, Jedinstvo je nakon tri kola I. ŽNL KZŽ jedina momčad sa stopostotnim učinkom i zasluženo drži vrh tablice. Treću uzastopnu pobjedu nogometaši iz S. K. Začretja izborili su protiv Stubice i to sasvim zasluženo rezultatom od 2:0 koji je mogao i jače izražen s obzirom na prikazano na travnjaku. 

Domaći su odmah od početka krenuli žustro prema vratima Stubice pa je tako već u 1. minuti opasni Vidiček u šansu gurnuo Majcenića koji s lijeve strane ulazi u kazneni prostor i puca u vratara Jankavića. No dvije minute kasnije gostujućem vrataru nije bilo spasa. Korner s desne strane izveo je Kučko, Junković se našao sasvim sam na tri metra udaljenosti od vrata gostiju i lijepo glavom poentirao za 1:0.

U 8. minuti Krajačić krade loptu daje za Jurmana koji produžuje za Vidičeka, ovaj dobro puca, ali Jankavić odlično brani. Jedinstvo apsolutno dominira i u 11. minuti Muniz Henrique ruši Krajačića u svom kaznenom prostoru, pa sudac Meglić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Junković, puca poluvisoko u lijevu stranu, no Jankavić to čita i brani. Domaći su nakon toga stali, Stubica je uspostavila ravnotežu, ali uopće nije bila opasna za gol. I onda pred kraj prvog dijela u 43. minuti Vidiček na lijevoj strani pronalazi Majcenića koji daje paralelnu loptu za Krajačića, a ovaj iz neposredne blizine postiže pogodak za 2:0.

Do kraja prvog dijela opasno je prijetio Vidiček, na Jankavić odlično brani njegov udarac. U nastavku je tempo malo pao, no u 49. minuti Krajačić kreira „zicer“ za Majcenića koji izlazi sam na gostujućeg vratara, ali puca pokraj gola. Prvi udarac Stubice bilježimo tek u 55. minuti i to iz slobodnog udarca Pešeca, no Sinković to čisti u korner. U 78. minuti Vidiček odlično pronalazi Krajačića koji iz dobre pozicije puca preko gola. Majcenić je još jednom sam pred vratarom u 83. minuti, no Jankavić se istaknuo još jednom obranom. Prvi i jedini udarac iz igre gosti imaju u 84. minuti preko Čekolja, ali domaći blok bez problema „čisti“ njegov udarac. 

Spornu situaciju bilježimo u 27. minuti kada je Novački imao loptu u posjedu i udario rukom Gajskog s kojim se „remplao“. Sudac Meglić dosudio je slobodan udarac za domaće na veliko negodovanje gostiju. Dojma smo da je Noavčki trebao barem „požutjeti“. 

JEDINSTVO – STUBICA 2:0 (2:0)
SVETI KRIŽ ZAČRETJE: igralište Jedinstva, GLEDATELJA: 100, SUCI: Meglić, Horvat i Filko.
STRIJELCI: 1:0 Junković 3', 2:0 Krajačić 43'.
JEDINSTVO: Vinceljak, Novački, Sinković, Jurman, Pernjek, Ferček, Majcenić (86' Gregurić), Kučko (66' Vorih), Krajačić (89' Žunar), Vidiček (78' Šoštarić), Junković. TRENER: Tomica Vincelj
STUBICA: Jankavić, Mirt, Pešec (86' Benko), Matuša, Vlahović, Gajski (90'+3 Garašić), Markuš (55' Rašić), Muniz Henrique, Đurinec, Šibalić, Korman (77' Čekolj). TRENER: Marijo Rendulić

IZJAVE TRENERA:
Tomica Vincelj, Jedinstvo: „Mislim da je naša pobjeda čisto zaslužena i mogla je biti izražena većim rezultatom. Nismo iskoristili kazneni udarac i još par šansi, no na kraju se pišu bodovi. Treba nastaviti u ovom ritmu što duže“.

Marijo Rendulić, Stubica: „Mislim da se u prvom dijelu nismo snašli, sami sebi stvorili smo pritisak. U nastavku je to malo bolje izgledalo, ali nismo bili konkretni. Moramo ići dalje u nadogradnju i rad. Čestitam momčadi Jedinstva, oni su pokazali energiju, volju i strast i zasluženo su pobijedili“. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook