Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna Marija Lukina predvodila jake snage AK Rudolf Perišin na Aguacityu

Na varaždinskom jezeru Aquacity održano 5. finalno kolo Hrvatske triatlon lige i prvenstvo Hrvatske u štafetnom triatlonu


U organizaciji Triatlon kluba Sjever na varaždinskom jezeru Aquacity održano 5. finalno kolo Hrvatske triatlon lige i prvenstvo Hrvatske u štafetnom triatlonu. Među hrvatskom triatlon elitom našli su se naravno i natjecatelji TK Rudolf Perišin iz Gornje Stubice i to u vrlo istaknutim ulogama. 

Centralni događaj za AK Rudolf Perešin bila je glavna ženska sprint triatlon utrka. Boje kluba tu su branile Marija Lukina, Helena Dinjar, Kiara Hren, Jana Hren i Nika Kuhta. Naravno najviše se očekivalo od Marije Lukine, koja je još jednom dokazala da je najbolje hrvatska triatlonka. Nakon plivanja Marija je bila trinaesta, ali sve je nadoknadila u biciklističkom segmentu.

Po običaju dominirala je na trčanju i nakon samo 1.250 metara trčanja napravila je veliku prednost koja je na kraju iznosila minutu i 39 sekundi ispred drugoplasirane.  Marija je tako postala apsolutna prvakinja Hrvatske u sprint triatlonu za 2024. godinu i ukupna pobjednica Hrvatske triatlon lige (HTL-a) za 2024. godinu. Osim toga, ostvarila je i nastup za Hrvatsku triatlon reprezentaciju na Prvenstvu Balkana, koje će zbog nastupa na PH u srednje dugom triatlonu prepustiti nekoj drugoj natjecateljici. 

Nika Kuhta je isplivala jako blizu Marije, dok Jana i Kiara Hren ostale pedesetak sekundi iza. Na biciklističkom segmentu najbolje se snašla i odlično odradila Kiara Hren. Uspjela je doći do druge grupe što je jako obećavajuće za sljedeću sezonu. Na kraju Kiara Hren završila je na 22. mjestu, Jana Hren na 28. i Nika Kuhta na 32. mjestu. Cure su sa time izborile ukupno ekipno 3. mjesto kod juniorki.

U štafetnom triatlonu boje TK Rudolf Perišin branili su: Helena Dinjar, Patrik Dinja, Marija Lukina i Neven Čorko. Oni su osvojili 9. mjesto u konkurenciji 22 ekipe što je vrlo vrijedan rezultat. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook