Prethodni članak
Sljedeći članak

Dominik Dinkel i Kathi Götzenberger pobjednici su 13. MOTUL rallya Kumrovec

U Kumrovcu, Desiniću i Zagorskim Selima održano 13. izdanje kumrovečkog rallya


U odličnoj organizaciji AK Delta sport Zagreb u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, općinama Kumrovec, Zagorska Sela, Desinić i Tuhelj te Wellness Hotelom Terme Tuhelj održano je trinaesto izdanje kumrovečkog rallya pod nazivom „13. MOTUL rally Kumrovec“ koje je okupilo rekordnih 98 posada. 
Ukupni pobjednik rallya je njemačka posada Dominik Dinkel i Kathi Götzenberger u Fordu Fiesti Rally2. Ovaj dvojac slavio je u šest od jedanaest brzinskih ispita s ukupnim vremenom 1:07:12.6. Četrdeset sekundi iza njih u cilj je ušla drugoplasirana mađarska posada Andras Hadik i Istvan Juhasz u Ford Fiesti R5 MK II, dok je treće  mjesto također zauzela mađarska posada. Antal Kovacs i Gergely Istovics u Hyundaiju i20 N Rally. 

U Prvenstvu Hrvatske najviše su uspjeha imali Viliam Prodan i Marko Stiperski u Škoda Fabiji Rally 2, koji su bili ukupno peti u „generalnom“ poretku. 
Zagorske snage ovaj su puta predvodili Vjekoslav Čičko i Eugen Kokolić (AK Zagorje) koji su Škodom Fabijom stigli do 23. mjesta u generalnom poretku, petog u klasi 1 generalno i trećeg mjesto u klasi 1 za Prvenstvo Hrvatske. Ovaj dvojac ostvario je vrijeme 1:16:54,1. Dario Šamec i Tomislav Mikulić (AK Zagorje) u Peugeotu 206 RC osvojili su 25. mjesto u generalnom poretku i treće mjesto u klasi 3 kako u generalnom poretku tako i poretku za PH s vremenom 1:17:18,1.

U klasi 3 nastupili su i Mario Ban i Matija Labaš (AK Zagorje) u Ford Fiesti ST koji su osvojili 40. mjesto u generalnom poretku, 7. mjesto u klasi 3 i peto mjesto u klasi 3 u poretku za PH.  Nikola Labaš (AK Zagorje) i njegov suvozač Stjepan Jurković (AK Delta)  sa Škodom Fabijom 1.4 16v osvojili su 48. mjesto u generalnom poretku, četvrto mjesto u klasi 4 ukupno i drugo mjesto u poretku za PH. Vjekoslav Stubičan i Dejan Sedak (AK Zagorje) s Peugeotom 206 RC osvojili su 54. mjesto u generalnom poretku, 12. mjestu u klasi 3 ukupno i mjesto 8. mjesto u toj klasi u poretku za PH. Kristijan Kroflin i Stjepan Franjić (AK Zagorje) s Citroen Saxom na kraju su bili 62. u generalnom poretku, osmi ukupno u klasi 4 i peti u toj klasi u poretku za PH. Saša Horvat (AK Zagorje) i Damir Boc (AK Delta) sa Škodom Fabijom 1.4 16 v zauzeli su 68. mjesto u generalnom poretku, 10. mjestu ukupno u klasi 4 i sedmo mjesto u klasi 4 u poretku za PH. I na kraju Kristian i Luka Skender (AK Zagorje) s Ford Escortom 1.6 4x4 bili su 69. u generalnom poretku i 18. ukupno u klasi 3. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook