Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri zlata i jedna bronca za Stubicu, bronca za Đidaru

U Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske u savateu - combat

  • Savate klub Stubica

    Savate klub Stubica


Prvenstvo Hrvatske u savateu combat održalo se u Varaždinu. Boje Hrvatskog zagorja branili su savate klubovi Stubica iz Donje Stubice i Đidrara iz Zaboka. Stubica je participirala sa četiri, a Đidara s jednim borcem.
Po običaju vrlo uspješna Stubica vratila se kući s tri zlatai jednom broncom. U konkurenciji juniora Marko Bulek osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 65 kg, nakon što je u finalu savladao domaćeg borca Sašu Gužvinca.
Drugo zlato i naslov prvaka Hrvatske Stubici je donio senior Dario Boroša u kategoriji do 70 kg. On je u finalu nadvisio Ivana Dell' olia iz SK Sesvete.
Treće zlato i treći naslov prvaka osvojio je Danijel Kruljac u kategoriji do 75 kg, koji je u finalu bio bolji od Renea Gracina iz SK Sesvete.
U kategoriji do 85 kg Marko Gospočić osvojio je brončanu medalju, nakon što je u napetom meču izgubio od Vita Košara iz SK Šimunec Gym Zagreb, koji se kasnije okito naslovom prvaka Hrvatske.
U ekipnoj konkurenciji Stubica je osvojila visoko četvrto mjesto, a trener Srećko Znika bio je vrlo zadovoljan nastupima svojih pulena.
U konkurenciji juniora u kategoriji do 75 kg, borac Đidare Leonard Končevski osvojio je brončanu medalju, što je izmamilo osmijeh njegovog trenera Đine Sinkovića.

Još članaka iz "Sport"

Facebook