Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju starta 4. Zagorski triatlon

Prema riječima organizatora, TK Rudolf Perišin iz G. Stubice, četvrto izdanje Zagorskog triatlona trebalo bi biti najbol


Prema riječima organizatora, TK Rudolf Perišin iz G. Stubice, četvrto izdanje Zagorskog triatlona trebalo bi biti najbolje organizirana utrka u povijesti ovog sporta na teritoriju Republike Hrvatske.

Očekuje se stotinjak natjecatelja iz Splita, Rijeke, Pule, Labina, Rovinja, Zagreba, Slovenije, a brojna će biti i zagorska ekspedicija. Kod juniora puno se očekuje od Matije Lukine, prošle godine drugoplasiranog u ukupnom poretku i najboljeg juniora.

U ženskoj konkurenciji glavna uzdanica bit će Sanja Papišta, dok se u kadetskoj puno očekuje od njenog sina Martina Papište, vodećeg hrvatskog triatlonca u svojoj dobnoj skupini.

Osim njih nastupit će Alen Turčić i Ante Pešec kod kadeta, Gordana Kraševac u konkurenciji seniorki, te Emil Klanjčić, Dubravko Milić, Mladen Prekrat i Branko Razum u konkurenciji seniora.

Sama utrka započinje u 13 sati na Plavom bajeru u Bedekovčini (750 m), nastavlja se vožnjom bicikla na izlasku iz bajera, pa cestom preko Poznanovca-Bistričke Selnice-Gusakovca-Dobrih Zdenaca-Samca do centra Gornje Stubice (20 km), a od centra Gornje Stubice trče se dva kruga od 2,5 (5 km) do cilja koji je ispod Miga-21 našeg legendarnog heroja, pokojnog pilota Rudolfa Perešina.

Kadeti će imati nešto kraću stazu na istoj dionici (375 plivanje, 20 km bicikl i 2,5 km trčanje). Triatlon će trajati oko 2 sata pa se mole mještani i oni koje se zateknu na trasi triatlona da poštuju upute policije i redara uz stazu.

U sklopu triatlona bit će održane utrke školske djece o 1.-8. razreda osnovne škole. Najbolji pojedinci i ekipe triatlona bit će nagrađeni peharima, medaljama, slikama Juraja Lukine, te poklon paketima AMC.

Osim pobjednika ove utrke u Gornjoj Stubici bit će nagrađeni i ukupni pobjednici Triatlon kupa Hrvatske za 2004. godinu.

Zainteresirani mogu više informacija dobiti na broj telefona: 049/289-406 ili GSM: 098/160-5355 (Željko Lukina).

Još članaka iz "Sport"

Facebook