Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočani u zadnjih pola sata razmontirali Devetku

1. kolo IV. NL-središte Zagreb-skupina A, MLADOST ZABOK -Devetka 3:0 (0:0)


Mladost je pobjednički ušla u novu sezonu IV. NL-središte Zagreb-skupina A. Sasvim zasluženo Zabočani su s 3:0 slavili protiv vrlo dobre momčadi Devetke koja je odolijevala pola sata, no nakon toga je do izražaja došla kvaliteta igrača Drage Bartolića koji su na kraju izborili uvjerljivu pobjedu. 

Domaći prvi puta prijete već u 5. minuti nakon kornera Drčića, no udarac Peteka glavom završava pokraj gola. U 16. minuti opasnu kontru za goste vuče Jazvić i pronalazi Jurišića koji dobro puca, no Mihovilić je na visini zadatka. Raspoloženi Ocvirek dobro je ubacio u 35. minuti s desne strane, gostujući vratar Terihaj odbio je loptu do Drempetića koji s pet metara udaljenosti ne pogađa prazna vrata. Pet minuta kasnije Smrekar iz slobodnjaka trese spoj grede i vratnice, a u 43. minuti Drčić dobro puca s 20 metara, no Terihaj je na mjestu. U posljednjoj minuti prvog dijela Jurišić je povukao kontru, ali je pucao slabo ravno u Mihovilića, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža. 

Prvu prijetnju u nastavku ima V. Kotarski u 60. minuti, no zamalo je neprecizan. I onda u 62. minuti odlični Drčić daju upotrebljivu loptu na desno za Ivankovića koji ulazi u kazneni prostor i silovito trese mrežu za 1:0. U 80. minuti pokušava Smrekar, ali Terihaj uz manje poteškoće kroti njegov udarac. Dvije minute kasnije Terihaj po drugi puta vadi loptu iz svoje mreže. Drempetić „krade“ lopte, oslobađa se dva igrača gostiju i idealno upošljava Smrekara koji rutinski zabija za 2:0.

Odličnu igru u polju Drčić je okrunio lijepim pogotkom s ruba kaznenog prostora u 85. minuti i tako se prometnuo u igrača utakmice. Bilo je to izdanje Jakova Drčića iz njegovih najboljih dana, a od prinova najviše su se svidjeli Ivanković i Usmiani. Do kraja utakmice prijetio je za goste Pavlović u 89. minuti, no njegov je udarac završio pokraj gola. 

 

MLADOST ZABOK – DEVETKA 3:0 (0:0)

ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Janković, Lasić i Peharec.

STRIJELCI: 1:0 Ivanković 62', 2:0 Smrekar 81', 3:0 Drčić 85'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš (88' Golubić), Maričević, Šoštar, Usmiani (82' Hrastinski), Smrekar (88' Mi. Benčić), Drčić, Drempetić (88' Ma. Benčić), Ocvirek (46' Ivanković), Petek (46' V. Kotarski), Lešković. TRENER: Drago Bartolić

DEVETKA: Terihaj, Vidaković (82' Vlajčić), T. Luketa, Vrbat, Margić, Bosnar (87' Pavlović), Jazvić, Jurišić, Dodig (46' B. Luketa), Miličić (62' Videc), Rebić. TRENER: Nikola Pustak

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook