Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcu samo bod

U 20. kolu III. HNL Središte Zagorec gostovao u Petrinji


U 20. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Petrinji kod Mladosti i nakon ne baš najbolje igre na koje nas je klub navikao  odigrao bez pobjednika 1:1.

Treće kolo proljetnog dijela prvenstva donijelo je treneru Milinoviću još malo glavobolje – naime, u ovom kolu nije mogao računati na dvojicu standardnih igrača iz prvih jedanaest  - Hoić i Bruči u petak su ostali u krevetu zbog povišene temperature. Dodamo li tome da su na klupi ostali nedovoljno izliječeni Smrekar i Radoš te, za ovaj dio prvenstva, „otpisani“ Luka Kožić zbog teže ozljede ligamenata stoji tvrdnja da je Zagorec u susret ušao oslabljen.

No, i tako „prorijeđen“ Zagorec odlično je ušao u utakmicu – presing i atak prema golu domaćina. Već u sedmoj minuti takova je igra donijela rezultat. Vrijedni Camara „ukrao“ je jednu loptu i odlično uposlio Okechukwu koji prima loptu, vara svog čuvara te prebacuje nemoćnog Jelavića i dovodi Zagorec u vodstvo.

Nakon vodstva Zagorec nastavlja u istom tempu stvarajući prilike ali se drugi pomoćni sudac Grgurić potrudio da prekida napade Zagorca označavajući zaleđe – tako je barem četiri puta digao zastavicu kada je Pelko primio loptu u dozvoljenom položaju i svojom brzinom ( izgleda prebrz za oko suca, op.a. ) lako pretrčao svog čuvara, ali zastavica je svaki put bila u zraku.

Finale svega, i sama potvrda navedenog, bio je poništen gol ( 20 minuta, op.a ) Okechukwua koji je između dva braniča domaće momčadi poletio zrakom i zakucao loptu glavom u mrežu ! Zaleđe ? Vjerujem da bi i VAR potvrdio da zaleđa nije bilo iako su nakon utakmice suci pokušavali snimkom ( ?! ) dokazati da su bili u pravu ! Valjda jesu ? Ne želim ulaziti u detalje jer za ona četiri zaleđa siguran sam da nisu bili jer sam bio u poziciji gdje se najbolje vidi dok za ovo zaleđe ( kad je postignut pogodak, op.a ) ne mogu tvrditi sa stopostotnom vjerojatnošću, iako - ako uzmem u obzir što se događalo prije toga počinjem sumnjati u ispravnost ovakve odluke.

Ovi događaji dali su krilima domaćoj ekipi koja je krenula prema vratima Zagorca i već minutu nakon poništenog gola ulaze u „zicer“ preko Hrnčevića koji Dani Vinceljak odlično brani da bi u 27 minuti Vinceljak još jednom pokazao kvalitetu obranivši neugodan udarac glavom Marovića.

I kada se polako razmišljalo o odlasku na odmor – službeni spiker je najavio još samo jednu minutu nadoknade -  mreža Zagorca se zatresla.

Centaršut domaćih igrača s desne strane dugo je putovao prema drugoj stativi gola Zagorca a na lijevoj obrambenoj strani nikoga iz obrane Zagorca (Kovačić, lijevi bočni, na prvoj stativi ???) dok uz samu stativu stoje dva napadača Mladosti – brži je bio Marović koji lagano loptu gura nogom za izjednačenje ! Možda nezasluženo, ali i to je nogomet, na odmor se odlazi neriješenim rezultatom.

U drugo poluvrijeme Zagorec ulazi s namjerom da osvoji sva tri boda. U  svlačionici ostaje indisponirani Kovačić, a ulazi Mlinarić i time Zagorec dobiva na lijevoj strani probojnost. Prilike se redaju pred vratima Jelavića (46. Pelko; 47. Pelko; 62. Smrekar, itd. op.a.) ali lopta nikako u mrežu – dodamo li tome i nedosuđeni jedanaesterac u 70. minuti kada je Pavić igrao rukom u šesnaestercu domaćina nakon ubačaja Mlinarića zaista je bilo „suđeno“ da Zagorec ovaj susret ne dobije.  U takovoj igri obično se slabijem protivniku ukaže prilika opa  je tako bilo i ovoga puta – u 82. minuti Čavar je dolično izveo slobodan udarac sa 18 metara ali je Vinceljak još bolje obranio.

Na kraju je na semaforu ostao napisan rezultat iz prvog poluvremena – Mladost 1. Zagorec 1.

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra na svom terenu slijedeće subote s početkom u 15,30 sati protiv neugodnog Maksimira.

PETRINJA: GSNK Mladost Petrinja. Gledatelja: 100. Suci: Matija Spudić (Ivanić Grad), Dario Aščić (Velika Gorica), Nikola Grgurić (Kutina). Četvrti sudac: Mario Stanić (Dugo Selo).

STRIJELCI: 0:1 Okechukwu 7' ; 1:1 Marović 45+1'.

MLADOST: Jelavić, Pavlović, Pavić, Marelja (51. Dolovčak), Čavar, Thaci (46. Balen), Vučak, Đusi, Marović, Hrnčević (90. Pličanić). Trener: Boris Perković

ZAGOREC: Vinceljak, Kovačić (46. Mlinarić), Vučemilović – Vranjić, Strabić (63. Smrekar), Majcenić, Camara, Braun, Grgić, Okechukwu (83. Bračević), Pelko (88. Brčić). Trener: Damir Milinović

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook