Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec prekinuo pobjednički niz Maksimira!

U 21. KOLU III. HNL SREDIŠTE U KRAPINI GOSTOVAO MAKSIMIR


U 21. prvenstvenom kolu III. HNL Središte u Krapini je prvoplasirani Zagorec dočekao petoplasirani Maksimir koji je došao s nadom da može protiv lidera prvenstva nastaviti svoj pobjednički niz od 6 prvenstvenih pobjeda uzastopce. No, lider to nije dozvolio i nakon 90 minuta velike borbe Zagorec je slavio rezultatom 2:1 i time upisao 11 uzastopnu pobjedu u prvenstvu na svom terenu čime je srušio povijesni rekord koji datira iz one „čarobne“ sezone (’97./’98.)kada je Zagorec igrao kvalifikacije za Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Zagorec je, već je pomalo dosadno ponavljati jedno te isto, i u četvrto proljetno kolo ušao oslabljen. Zbog bolesti na klupi je ostao Hoić a igru su ušli nedovoljno oporavljeni Bruči i Smrekar ali isto tako i veseli podatak da je nakon teške ozljede u jesenskom dijelu prvenstva protiv Vrbovca ( osmo kolo prvenstva, op.a. ) svoje prve minute ( desetak ) odigrao Petar Radoš.

Sam susret je započeo onako kako su, najvjerojatnije, zamišljali svi kojima je Zagorec pri ili u srcu –razigrano, brzo, kombinirajući uz stalnu prijetnju obrani Maksimira. Takova igra donijela je brzo vodstvo. Igrala se sedma minuta susreta kada je Smrekar uputio jednu loptu prema Majceniću koji je prima na visini od 18 metara od gola gostiju te iz prve puca i pogađa same lijeve rašlje nemoćnog Mikulića. Euro gol !

Tri minuta kasnije opet se trese mreža gostiju. Glavni akteri bili su Camara koji je asistirao Smrekaru a iskusni lisac Matija vara dvojicu igrača Maksimira te puca snažnosa 18 metara i pogađa lijevi donji kut nemoćnog golmana gostiju.

Dva lijepa gola u samo deset minuta!

Nakon toga Zagorec i dalje igra dobro stvarajući prilike uz jedan nedosuđeni jedanaesterac ( srušen Pelko u 29. minuti, op.a. ) no lopta više nije htjela u mrežu. Ovo kao da je bila prekretnica jer od 30.-te minute Zagorec „pada“ a Maksimir nudi ponuđeno i polako ali sigurno preuzima igru i seli loptu prema obrani Zagorca.

Ipak na odmor se odlazi rezultatom iz desete minute.

Drugo poluvrijeme otvaraju puno bolje gosti, nastavili su igru iz zadnjih petnaestak minuta prvog poluvremena i već u 48 minuti izglednu priliku ima Abramovića pucavši iz poluvoleja ali Bruči odlično brani. Ovaj dio utakmice u potpunosti je pripao gostima koji su činili sve da dođu do smanjenja rezultata i, eventualno, do preokreta ali je obran Zagorca predvođena Grgićem i Landripetom te odličnim Strabićem u veznom redu uspijevala otklanjati sve opasne situacije pred vratim Bručija.  U 73. minuti bili su, ipak, nemoćni. Upućen je centaršut iskosa s desne strane kojeg je Abramović odlično primio i još bolje poluvolejem pogodio loptu za smanjenje rezultata.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko poluprilika i poluprilika na obje strane ali se rezultat nije mijenjao te je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu ostalo napisano Zagorec 2. Maksimir 1.

Svojslijedećiprvenstveni susret Zagorec igra u subotu, 26.3.2022. godine, u Gajnicama protiv Ponikvi s početkom u 15,30 sati.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 200. Suci: Petar Jerbić ( Velika Gorica ), Ivan Mihalj ( Velika Gorica ), Matej Mrkoci ( Mraclin ).

ZAGOREC – MAKSIMIR2:1 ( 2:0 )

Strijelci: 1:0 Majcenić 7'; 2:0Smrekar 10'; 2:1 Abramović 73'.

ZAGOREC KR: Bruči, Vučemilović-Vranjić, Strabić, Smrekar ( 89' Hoić ), Majcenić, Mlinarić ( 89' Radoš ), Camara ( 60' Okechukwu ), Braun, Grgić, Landripet, Pelko ( 69. Bračević ).. TRENER: Damir Milinović

MAKSIMIR: Mikulić, Ljuboja, M. Starčić, Husnjak ( 60' Mamić), Petković (72' J. Starčić ), Abramović, Franceković ( 51' Nasri ), Glavinić, Vidović, Rosandić, Krznar. TRENER: Zoran Santrač

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook