Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKE LEGENDE: Braća Sinković ušla u finale Olimpijskih igara


Foto: Pixsell/Ilustracija/Arhiva

Legendarni hrvatski veslači, zagorska braća Sinković plasirala su se u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Parizu. Sinkovići su potvrdili sjajnu formu koju su očigledno tempirali za Pariz i bili su uvjerljivo najbrži u svojoj polufinalnoj skupini. Drugi su bili Švicarci Roman Röösli i Andrin Gulich, a treći Španjolci Jaime Canalejo i Javier Garcia.

Braća Sinković u Parizu imaju priliku postati prvi hrvatski sportaši od samostalnosti s četiri medalje na ljetnim Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Riju 2016. zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju slavili u dvojcu bez kormilara.

Već ta kombinacija čini ih jedinstvenima u povijesti sporta, a svoju sportsku besmrtnost mogu samo zacementirati ako se odvoje od rukometnog golmana Venija Loserta, koji ima zlata iz 1996. i 2004. te broncu iz 2012., te uhvate legendarnog kanuista Matiju Ljubeka, koji je za Jugoslaviju osvojio četiri odličja - dva zlata, srebro i broncu, podsjeća Index.

Još članaka iz "Sport"

Facebook