Prethodni članak
Sljedeći članak

NK 'Gaj' doveo čak 9 novih igrača: „Želimo mirno ploviti trećeligaškim vodama“


U posljednjih pet godina NK Gaj Mače postizao je odlične rezultate, a najbolja je bila upravo prošla sezona gdje su „igrači z Mača“ bili 2. u III. NL-centar, a ujedno su osvojili i kup NS KZŽ.

Poslije pet godina došlo je do svojevrsnog zasićenja i u klubu su odlučili bitno rekonstruirati, ali prije svega i bitno pomladiti momčad. 


Poslije sezone 2023./2024. vodstvo Gaja oprostilo se od deset nogometaša, a to su: Mateo Plehan, Tihomir Šoštarić, Petar Baneković, Dario Dačnik, Dominik Babić, Luka Leon Kovač, a posebno moramo istaknuti četiri igrača: Dino Cvrtila, Tomas Vukadin, Mario Brlečić koji su se u klubu zadržali pet i Karlo Deak koji je četiri godina proveo u Gaju. Ova četvorka dala je itekako veliki obol u odličnim rezultatima Gaja.


Vodstvo kluba reagiralo je promptno i dovelo je devet igrača: Ivan Grozdek, Antun Grozdek, Mihael Mikulić, Sebastijan Samarin, Martin Puček, Marko Paradžik, Karlo Frtalj, Petar Boronjek i Jurica Kotarski. Gaj je doveo igrače u svim linijama, a ono što plijeni su godine igrača. Mikulić, Samarin, Puček i Paradžik stari su 20 godina, I. Grozdek i Boronjek imaju 22, a A. Grozdek i Frtalj 24, a jedino odudara Kotarski koji ima 31 godinu, no njegove su kvalitete neupitne.

 

Novi mladi igrači iznimno su talentirani, već su sada svi pokazali visoku vrijednost, no trebat će još neko vrijeme da se uigraju. Trener Glavica otkrio nam je da je zadovoljan rosterom i da je cilj da se što prije uigraju i „mirno plove trećeligaškim vodama“ i pri tome igraju atraktivan nogomet, u što ne sumnjamo. 

U klubu su ponosni što su se radu prve momčadi priključila i dva domaća juniora, Karlo Cicnjak i Patrik Mutak. 


Za sada je Gaj odigrao dvije pripremne utakmice. Dinamo Predavac savladan je s 4:1, dok je u gostima kod Vrapča pretrpljen poraz od 5:2. Gaj je protiv Vrapča nastupio u sastavu: Strahonja, Kotarski, Sambol, Puček, Samarin, Haramustek, Mazalović, Postonjski, Frtalj, A. Grozdek i Nikolić, a s klupe za pričuve su ušli: Mikulić, Sedak, Šaban, Ristovski, I. Grozdek, Cicnjak, Mutak, Boronjek, Tepšić i Kovačić. Pogotke za Gaj postigli su Kotarski i Ristovski, a iako je domaćin bio bolji, krajnji rezultat ne pokazuje realno stanje stvari na travnjaku. Pred početak utakmice Gaj se prigodnim poklonom zahvalio za sve lijepe trenutke Karlu Deaku, koji sada nosi dres Vrapča. Lijepa gesta.

Do kraja pripremnog perioda protivnici Gaja bit će Tehničar (Cvetkovec), Ponikve, Trnje, Jaska-Vinogradar i Rudar DZ. 


Užurbano se radi i na infrastrukturi. Uskoro će se natkriti tribina iz južnog gola i Gaj će imati čak 500 natkrivenih mjesta. Za pohvalu je i angažman načelnice Mladenke Mikulec-Šimunec koja se vrlo aktivno uključila u projekt izgradnje igrališta s umjetnom travom. To bi igralište trebalo biti pokraj kluspkih prostorija, dimenzija 80x50. Projekt je već predan Ministarstvu turizma i sporta, a očekuje se da će do početka iduće sezone Gaj trenirati na tom travnjaku. 


Promjene su i omladinskom pogonu na čije je čelo stao Nikola Korenić kao voditelj škole, a stigli su i novi treneri. 


S nestrpljenjem se očekuje i izvlačenje parova hrvatskog kupa gdje bi Gaj u Maču trebao ugostiti atraktivnog protivnika u još jednom nogometnom spektaklu. Još prije dva tjedna činilo se da će se lijepa priča iz Mača prekinuti, no Gaj je iz svega izašao još jači na svim poljima. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook