Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Hrabre vatrogaskinje neustrašivo brane hrvatsku obalu od požara

VIJESTI IZ HRVATSKE


Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Veliki požari zahvatili su tri dalmatinska požarišta, a naši hrabri i predani vatrogasci pokušavaju ih što brže i učinkovitije zaustaviti.

GalerijaHrabre vatrogaskinje u borbi protiv požaraHrabre vatrogaskinje u borbi protiv požara+0Hrabre vatrogaskinje u borbi protiv požara
Ni ovo ljeto, nažalost, nije prošlo bez velikih požara, a veliko hvala zaslužili su svi naši heroji – vatrogasci i vatrogaskinje koji čine sve što je u njihovoj moći da požare obuzdaju, ne razmišljajući pritom o sebi, već se nesebično daju za druge i njihovu sigurnost, piše portal Zadovoljna.hr.

Hrabre vatrogaskinje posebno su se istaknule na požarištu koje se sa Skradina proširilo do Nacionalnog parka Krka. Srećom, taj je požar, kao i ostala dva, sada pod kontrolom, a fotografije na kojima se naše junakinje bore protiv vatre govore više od tisuću riječi.

"Ondje će se podijeliti u grupe i sve će one biti rame uz rame sa svojim muškim kolegama. Ovo je težak fizički posao, ali vatrogaskinje rade baš sve isto kao i vatrogasci.

Naravno, muški kolege pokazuju poštovanje prema kolegicama pa će uvijek istupiti i zaštititi kolegicu u opasnim situacijama kojih je u ovom poslu jako puno", rekao je zamjenik vatrogasnog zapovjednika grada Zagreba, Tomislav Resman za portal Zadovoljna.hr

Požare u Šibensko-kninskoj županiji i Splitsko-dalmatinskoj županiji gase vatrogaskinje i vatrogasci iz cijele Hrvatske kojima upućujemo jedno veliko hvala, za hrabrost, požrtvovnost i humanost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook