Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Prigodne poklone i novčane nagrade dobilo 12-ero djece

U Općini Lobor tradicionalni prijem za novorođene


U Općini Lobor u ponedjeljak je održan tradicionalni prijem za novorođenčad i njihove roditelje kako bi im općinska načelnica Ljubica Jembrih uručila prigodne poklone i novčane nagrade. 

Općina je ovaj put darivala 12-ero djece rođene u 2024. godini. Osim financijske potpore, najmlađi mještani dobili su ručno rađene drvene kutijice koje izrađuju članovi loborske Udruge svega Ana, a unutra se nalazi zlatni privjesak s grbom, simbolom Općine Lobor. Općina je za prvo dijete u obitelji tako isplatila 435 eura, za drugo 565 te za treće i svako sljedeće dijete 765 eura.

– Darivanje novorođenih jedan je od najljepših trenutaka, kada nam dođu male obitelji, kada čujemo smijeh i plač djece, stvarno se veselimo tim trenucima. Dvaput godišnje imamo darivanje, sada smo darivali 12-ero djece, to je prosjek u općini Lobor i vjerujem da ćemo do kraja godine imati barem 25-ero novorođenih, ako ne i više – rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

Dodala je da su ugodno iznenađenje mnoge mlade obitelji koje su se u Lobor vratile iz Njemačke i koje se javljaju na mjere za poticaje za rješavanje stambenog pitanja.

 

– U tom smislu ćemo i dalje planirati naš proračun za 2025. godinu. Imamo u planu povećati te mjere i povećati općenito ulaganja u mlade jer to je ustvari budućnost i smisao ove Općine, da napravimo i komunalnu infrastrukturu i omogućimo sve aktivnosti koje mladim obiteljima trebaju, ali i da im pomognemo kod rješavanja stambenog pitanja kako bi ostali živjeti u svom Loboru, kako bi ovaj Lobor imao dušu i bio pun dječjeg smijeha – poručila je načelnica Jembrih.

Jedna od zadovoljnih majki koje su primile poklone je Lea Galunić, koja se sa suprugom i bebom Barbarom nakon četiri godine vratila iz Njemačke.

 – Ova gesta je jako lijepa, svaka pomoć je danas dobro došla. Iz Njemačke smo se vratili prije mjesec dana, Barbara je rođena u Njemačkoj. Super je da ovdje imamo vrtić i da Barbara ima mogućnosti ići u vrtić – kazala je majka Lea.

Zadovoljstvo poklonima izrazili su i Kristina i Robert, roditelji malene djevojčice Ariane Kuharić.

– Ovo je jako lijepa gesta od Općine, svima je drago da se malo okupimo, da upoznamo druge bebe i da se družimo, tako da svaka čast. Nadam se da će nam dijete upasti u vrtić jer oboje radimo i to nam je jako bitno – rekla je majka Kristina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook