Prethodni članak
Sljedeći članak

Valentina Đurek nova je predsjednica SDP-a Krapinsko - zagorske županije

SDP KZŽ ima novu predsjednicu 


Danas je održaba konferencija za novinare SDP-a, na kojoj je objavljeno ime nove predsjednice SDP KZŽ.

Predsjednik SDP Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da će do svibnja iduće godine predsjednica zagorskog SDP biti Valentina Đurek, a za najviše mjesec i pol dana SDP će imati kandidate za županice i župane u cijeloj Hrvatskoj.

Hajdaš Dončić, koji je bio predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije dok nije preuzeo dužnost predsjednika stranke na nacionalnoj razini, na konferenciji za novinare rekao je kako je u petak županijsko Predsjedništvo stranke donijelo jednoglasnu odluku da će dosadašnja potpredsjednica zagorskog SDP-a nastaviti raditi kao predsjednica do završetka izbornog ciklusa u svibnju iduće godine, kad će se održati redoviti izbori.

Hajdaš Dončić: Od Valentine očekujem puno i u Zaboku

"Od Valentine očekujem puno, očekujem da županijska organizacija i dalje ostane prva politička stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji i vrlo dobar ili odličan rezultat u Zaboku", istaknuo je Hajdaš Dončić. Nakon lokalnih izbora, sukladno Statutu SDP-a, u cijeloj Hrvatskoj raspisuju se izbori za općinske, gradske i županijske čelnike, podsjetio je predsjednik SDP Hrvatske.

Naglasio je da će SDP vjerojatno za mjesec-mjesec i pol dana imati sve kandidate za župane i županice u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na pitanje tko će biti kandidat za, primjerice, čelnu osobu Zaboka, Hajdaš Dončić je odgovorio da će se to odlučiti nakon sjednice Gradskog odbora, koja će se održati sljedeći tjedan.

Novinare je zanimalo hoće li Đurek biti kandidatkinja za zabočku gradonačelnicu. "Rekao sam samo jednu rečenicu - da od Valentine očekujem puno i u Zaboku", kazao je Hajdaš Dončić.

Valentina Đurek zahvalila je Siniši Hajdašu Dončiću na njegovom neumornom radu i viziji koju je imao sa SDP-om KZŽ, naglasivši kako je svjesna da ženama u politici nije lako. ''Vođeni njegovim primjerom nastavit ćemo graditi stranku koja se zalaže za pravdu, jednakost i progres. Svjesna sam izazova koji su pred nama, no vjerujem u našu snagu i viziju. SDP je uvijek bila stranka koja je predvodila progresivne promjene, bila je glas onih koji nemaju moć i borila se za društvo u kojem svatko ima priliku ostvariti svoje potencijale-rekla je dodavši kako su pred njima mnogi izazovi, ali i prilike. Na nama je da ih iskoristimo.'' Nadam se da možemo zajedno ostvariti naše ciljeve – zajedno za bolji SDP i bolju budućnost! – poručila je Đurek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook