Prethodni članak
Sljedeći članak

KREĆE SPEKTAKL: Sutra starta Rally Kumrovec s nikad brojnijim posadama


Foto: Uroš Modlic

Hrvatsko zagorje još će jednom biti domaćin spektakularnom natjecanju, 13. Motul Rallyju Kumrovec za koji se prijavilo 98 posada iz 8 zemalja. Nikad veći interes nije vladao za natjecanje koje se boduje za Prvenstvo Cetnralnoeuropske zone, prestižni Mitropa Rally Kup, Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske te Otvoreno Prvenstvo Zagreba. Posade će u borbu za važne bodove uoči završnice sezone krenuti u petak, 6. rujna kad ih očekuje Shakedown te dva brzinska ispita od Kumrovca do Tuhelja. Subotnji program donosi još devet brzinaca, po tri puta posade će voziti Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec. 

Listu prijavljenih posada predvode Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics s Hyundaijem i20 N Rally2, dok će hrvatska posada Viliam Prodan i Marko Stiperski u Škodi Fabiji Rally2 Evo imati startni broj 4. Velike borbe očekuju se u domaćem prvenstvu, gdje u ukupnom poretku Jan Pokos ima svega tri boda više od Daniela Vojvodića, dok su branitelj naslova Janos Szilagyi i Nenad Lončarić na trećoj i četvrtoj poziciji as šest bodova manje od Pokosa. 

Ljute bitke očekuju se i po klasama. Tek je u klasi 3 Nenad Hrvatin na 19 bodova prednosti ispred Daria Šameca. U svim ostalim klasama razlike su značajno manje. Nenad Lončarić predvodi klasu 1 s četiri boda više od Daniela Vojvodića i devet više od Jana Pokosa. U klasi 2 vodeći Eris Marotti ima pet bodova prednosti u odnosu na Janosa Szilagyija, dok u klasi 4 branitelj naslova Marsel Katić ima osam bodova zaostatka za prvoplasiranim Nikolom Labašem.

Već tradicionalno u Kumrovcu se dvaput godišnje okupljaju ljubitelji rallyja. Nakon proljetnih izazova koje donosi Croatia Rally koji se bodovao za Svjetsko prvenstvo, velik broj gledatelja očekuje se i na Rallyju Kumrovec. Cijela regija tih dana diše miris oktana, a smještajni kapaciteti su popunjeni. Ceremonijalni start 13. Motul Rallyja Kumrovec na rasporedu je u subotu, 7. rujna u 9:15 u kumrovečkom Muzeju Staro Selo, gdje će se ceremonijalni cilj održati istog dana u 18:15.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook