Prethodni članak
Sljedeći članak

Misom večere Gospodnje u Svetištu MBB počelo Vazmeno trodnevlje

Dio mise na Veliki četvrtak je i obred pranja nogu


Misom večere Gospodnje, jučer, na Veliki četvrtak počelo je Vazmeno trodnevlje u Svetištu MBB. Misu je predslavio supsidijar u Svetištu i bistričkoj župi vlč, Kornelije Grgić.

Na Veliki četvrtak Crkva slavi i ustanovljenje svećeništva, a dio liturgije prvog dana Vazmenog trodnevlja je i obred pranja nogu ''apostolima'', a koji je obavio rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević. Već danas na Veliki petak počinje i straža kod Kristova groba u Bazilici.

Danas stražu od 15 do 18 sati drže vatrogasci VZO Marija Bistrica (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe) te DVD Sveti Matej. Sutra na Veliku Subotu stražu će držati lovci i apostoli. Današnji obred muke Gospodnje počinje u 19 sati, a sutra Vazmeno bdijenje u 20 sati.

Mise na Uskrs su u 6.30, 9, 11 i 18 sati, a na Uskrsni ponedjeljak u 7.30, 9, 11 i 18 sati. Blagoslov hrane je već nakon mise bdijenja u subotu, te kod prve tri mise na Uskrs. Na Uskrsni ponedjeljak je i tradicionalna misa u Prasvetištu na Vinskom Vrhu, s početkom u 11 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook