Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić 21. u kvalifikacijama na 100 slobodno, na 50 slobodno pliva već u subotu


Povijesni dan za Hrvatsko zagorje na pariškom plivalištu „La Defense Arena“. Plivačica Olimpa Zabok, Jana Pavalić, nastupila je u kvalifikacijama u disciplini 100 slobodno i tako postala prva zagorska sportašica koja je ubilježila nastup na Olimpijskim igrama. 

Jana je plivala u osmoj stazi treće grupe. Na 50 metara okrenula je kao šesta u vremena, a utrku je završila na osmom mjestu u svojoj grupi s vremenom 55.77, što je 22 stotinke slabije od njenog državnog rekorda i na kraju je zauzela 21. mjesto, no ispisala je povijest.

Disciplina 100 slobodno nije njena primarna disciplina, ono najvažnije očekuje nas na 50 slobodno, u kojoj je ovog ljeta postala juniorska viceprvakinja Europe i osvojila peto mjesto na seniorskom EP-u u Beogradu u kojem je ujedno i osigurala Igre.

U polufinalu je tada s 24.67 sekundi za tri stotinke nadmašila ‘A’ normu i plivala deset stotinki brže od svojeg apsolutnog, mlađeseniorskog i juniorskog rekorda Hrvatske. Utrka na 50 metara za našu Zagorku je na rasporedu u subotu 3. kolovoza. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook