Prethodni članak
Sljedeći članak

NEMIR NA GROBLJU: 'Razbijaju grobove, pišaju po njima…'


Na groblju u Gornjem Hrašćanu (bliže Macincu) posljednjih su se tjedna zaredale dojave o krađama i vandalizmu. U četvrtak, 10. listopada s groblja je emedjimurje nazvao Saša Pec iz Paraga.

– Bio sam jučer zapaliti lampaše majci i sve je bilo u redu. A danas me nazvao prijatelj Marko Balog, rekao mi je da su opet sve razbacali po groblju. Radili smo u šumi, ali sam morao dojuriti – ispričao Pec čija je majka ubijena rafalom iz automatske puške. Stoga njega i braću Branka i Ljubu naročito boli kad majka nema mir niti na posljednjem počivalištu.

– Kad sam došao, vidio sam da su aranžmani bačeni. Vaza je stajala kod smeća, a u njoj nije bilo umjetnog cvijeća kupljenog prije nekoliko dana. Tu je i ta nekakva šipka kojom su udarali po grobovima. Nije prvi put, već su nam bili razbacani aranžmani i zvali smo policiju – kaže.

Tjedan ranije su im, kažu, pokrali sve s groba; aranžmani su bili vrijedni 300 eura. Prije mjesec dana im je razbijeno staklo na “srcu”.

– A po grobu moga oca su pišali, to je strašno. Želimo da naši najmiliji imaju mir na posljednjem počivalištu – dodaje mladi pjevač Božo Ignac, prvi glas Paraga.

– Nikoga konkretno ne možemo optužiti. Ne tvrdimo da bi bila riječ o kakvoj zavadi ili osveti. To je obični vandalizam, valjda to mladi rade, klinci. Ono što tražimo je videonadzor na groblju. Spremni smo ga sufinancirati, pomoći Općini Nedelišće i Ned-komu u postavljanju – kažu složno.

Saša Pec nazvao je načelnika Nikolu Novaka i izložio mu stanje. Nakon razgovora načelnik nam je kazao kako dogovaraju sastanak. Ključno je prisustvo Radovana Baloga koji objedinjuje sve, općinsku upravu, Ned-kom i Parag u kojem je predsjednik mjesnog odbora, piše emedjimurje.

– Inače mi na tri groblja u općini nigdje nemamo videonazdor. Bilo je dojava o sličnim stvarima i na groblju u Nedelišću. Što se tiče groblja Gornji Hrašćan, na kojem se pokapaju i mještani Črečana, Trnovca i Paraga, krećemo u njegovo širenje i uređenje. U sklopu toga možemo razmisliti i o videonadzoru – kaže načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook