Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi ustroj Policijske uprave

Novi ustroj unutar policijskih uprava donio je promjene i u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj. Po prvi puta načelni


Novi ustroj unutar policijskih uprava donio je promjene i u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj. Po prvi puta načelnik Željko Cujzek dobio je zamjenika i to Željka Gorupca. Dosadašni voditelj ureda načelnika i glasnogovornik PU Miljenko Fruk imenovan je na mjesto načelnika Policijske postaje Zabok, a novi glasnogovornik je Robert Pavić.

Promjene u PU na tiskovnoj su konferenciji objavili zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić i načelnik PU Željko Cujzek te njegov zamjenik Gorupec uz novog i starog glasnogovornika.

Nov ustroj i novo radno mjesto

- Ravnateljstvo policije uočilo je kod izvjesnog broja policijskih uprava probleme u organizaciji zbog nedostatka zamjenika načelnika. Dio poslova prenesen je na načelnike ureda načelnika što nije bilo dobro. Uvodimo novi ustroj i novo radno mjesto jer će se zamjenik operativno moći više posvetiti poslu. Ravnateljstvo je uvažilo prijedloge koje su načelnici dali jer nam je namjera bila stvoriti uvjete da se načelnicima uprava omogući postavljanje najboljih kadrova. Zamjenik nam je važan jer se u odsutnosti načenika javljao problem nadležnosti. Očekujemo da radi profesionalno po pitanju policije, krim policije i granice. Neće se baviti financijama i tehnikom. Rasterećen je da bi se bavio operativom – rekao je Jakob Bukvić.

Zamjenik načelnika

Na mjesto zamjenika načelnika imenovan je Željko Gorupec. Rođen je 1962. godine u Donjoj Stubici. Završio je Srednju policijsku školu, pa Visoku policijsku školu. Ima 25 godina staža i sudionik je Domovinskog rata. Obavljao je sve poslove, od policajca do načelnika policijske postave. Vodio je osiguranje tijekom boravka pape u Mariji Bistrici. Na mjesto zamjenika dolazi s mjesta voditelja odsjeka policije.

Novi glasnogovornik

Robert Pavić, novi glasnogovornik diplomirani je kriminalist. Također je radio sve poslove- od granice do pomoćnika načelnika za sigurnost prometa odakle prelazi na mjesto glasnogovornika. Dvije je godine radio kao novinar na Radiju Hrvatsko zagorje Krapina.

Novi načelnik PP Zabok

Miljenko Fruk koji je do sada bio voditelj ureda načelnika i obavljao funkciju glasnogovornika PU imenovan je načelnikom Policijske postaje Zabok. Pomagat će mu Ivan Grmek na mjestu pomoćnika načelnika za policiju PP Zabok.

Načelnici odjela policije, krim policije i odjela za granicu

Mr. Josip Janžek, dosadašnji načelnik operativnih poslova od sada će obnašati dužnost načelnika odjela policije. Kristijan Potočki novi je načelnik odjela kriminalističke policije, a Zlatko Kralj načelnik odjela za granicu. Danko vukić postao je voditelj Pododsjeka za javni red.


Postavla je pitanje da li je premještaj s mjesta voditelja ureda načelnika na mjesto načelnika PP Zabok za Miljenka Fruka degradacija. - Nije degradacija. Svoje je poslove radio kvalitetno kao glasnogovornik. Tražili smo rješnje za Zabok i on će samostalno raditi za PP Zabok. Želimo da sve jedinice rade podjednako i da PP Zabok radi bolje, a mislimo da je on kao čovjek iz Zaboka i pedantan, dobro rješenje. Također njegov suradnik biti će Ivan Grmek koji će mu pomagati – odgovorio je načelnik PU Željko Cujzek.

Napomenuto je da se u suradnji glasnogovornika i novinara neće ništa mijenjati. Na kraju tiskovne konferencije novinarima se na dobroj suradnji zahvalio Miljenko Fruk.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook