Prethodni članak
Sljedeći članak

Očišćeno 530 metara kanala Plavić za zaštitu od poplava

Proaktivne mjere za sprječavanje poplava u Zagorskim Selima


U općini Zagorska Sela uspješno je završeno čišćenje 530 metara kanala u naselju Plavić. Ova akcija čišćenja u suradnji s Hrvatskim vodama provedena je u svrhu zaštite i sprječavanja od poplava.

Načelnica Općine Ksenija Krivec Jurak izrazila je zahvalnost na suradnji i prepoznavanju važnosti ovog projekta.

-Zahvaljujući inzistiranju Općine Hrvatske vode su očistile 530 metara kanala. Trenutno se prati učinkovitost izvedenih radova kako bi se osiguralo da područje više ne bude pogođeno poplavama, te je planiran nastavak čišćenja preostalog dijela kanala u dogovoru s Hrvatskim vodama- istaknula je načelnica Krivec Jurak.

Kanal Plavić jedan je od bitnijih mjesta za sprječavanje poplava koje su ove godine nanizale i poplavile poljoprivredna zemljišta te ugrozila obiteljske objekte.

-Općina Zagorska Sela kontinuirano radi i surađuje sa službama kako bi prevenirala veće štete i opasnosti od poplava. S obzirom na to da su vremenske neprilike sve češće i intenzivnije, potrebno je djelovati preventivno. Naš cilj je zaštititi naše stanovnike i njihovu imovinu te ćemo i dalje ulagati napore u ovakve projekte- naglasila je načelnica Zagorskih Sela Krivec Jurak

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook