Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Đurmanec dodjeljuje po 15 učeničkih i studentskih te pet stipendija za deficitarna zanimanja


Općina Đurmanec objavila je u ponedjeljak, 7. listopada, Natječaj za dodjelu pomoći učenicima i studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2024./2025.

Naime, pravo na dodjelu pomoći imaju učenici koji su na redovnom školovanju u srednjim školama te redovni studenti na fakultetima i visokim i višim školama, koji imaju prebivalište na području Općine Đurmanec, a nisu korisnici kredita, stipendija ili pomoći po drugoj osnovi.

Općina će tako dodijeliti 15 studentskih stipendija po 80 eura mjesečno i 15 stipendija za učenike srednjih škola u iznosu od 50 eura mjesečno. Dodijelit će također pet učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja kao što su zidar, tesar, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, strojobravar, bravar, električar, dimnjačar, keramičar, vozač, stolar, konobar i kuhar, i to u iznosu od 110 eura mjesečno.

Općinski načelnik Damir Belošević pozvao je učenike i studente da se prijave na raspisani natječaj.

– I ove godine želimo pomoći našim učenicima i studentima na njihovom obrazovnom putu, stoga ćemo dodijeliti ukupno 35 stipendija – 15 učeničkih i 15 studentskih i 5 pomoći za deficitarna zanimanja – poručio je načelnik Belošević.

Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave Natječaja. Zahtjevi se dostavljaju Općini Đurmanec, Komisiji za dodjelu pomoći učenicima i studentima, Đurmanec 137, 49225 Đurmanec, osobno ili preporučeno poštom. O rezultatima natječaja svi će kandidati biti obaviješteni u primjerenom roku pismenim putem, a rang lista će se objaviti na web stranici i oglasnoj ploči Općine Đurmanec.

Obrasci za podnošenje zahtjeva, kao i više informacija o samom natječaju, dostupni su na službenim internetskim stranicama Općine Đurmanec.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook