Prethodni članak
Sljedeći članak

Općini Radoboj odobren projekt  ''Radoboj4kids''!


Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je rezultate javnog poziva za prijavu na „Pilot projekt-javni poziv jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole“.

Svrha ovog projekta je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju.

Ovim pozivom Središnji državni ured za demografiju i mlade odobri je Općini Radoboj za projekt Radoboj4kids, za provođenje edukativnih, sportskih i kulturnih aktivnosti iznos 17.804,04 EUR. U okviru projekta „Radoboj 4kids“ provodit će se četiri vrste aktivnosti u periodu od 4. 9. 2024. do 30. 6. 2025. godine (ukupno 10 mjeseci) u Radoboju i Krapinskim Toplicama (škola plivanja), a sve će aktivnosti biti za djecu besplatne.

Projekt obuhvaća provedbu četiri aktivnosti: školu nogometu koja će obuhvatiti 48 dijete predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta (I. do IV. razreda), 10 djece navedene dobi u mažoretkinjama i školi mažoret plesa, 60 djece u programu škole plivanja; od toga 30 djece (3. i. 4. razredi) u praktičnom djelu-plivanju i 30 djece u edukativnom djelu i održati će se NTC radionica po verificiranom NTC program za 25-ero djece; 15-ero djece predškolskog uzrasta i 10-ero djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Ciljanu skupinu čini ukupno 143 djece s područja Općine Radoboj, konkretno 35-ero djece predškolske dobi koji će pohađati školu nogometa, tečaj mažoret plesa i NTC radionice te 108-ero djece od I. do IV. razreda osnovne škole koji će, uz navedene tri pohađati i školu plivanja (namijenjena djeci uzrasta iz 3. i 4. razreda OŠ). Krajnji su korisnici  također i njihove obitelji i svi stanovnici ovog područja, s obzirom na to da će se provedbom edukativnih i sportskih aktivnosti za djecu udovoljiti potrebama mladih obitelji.

Navedene aktivnosti će pozitivno utjecati na zadržavanje stanovništva u ovom ruralnom području te na ublažavanje prirodnog pada broja stanovnika i pozitivnije demografske trendove. Iz svega navedenog, Općina Radoboj realizacijom ovog projekta doprinosi povećanju kvalitete života svojih stanovnika.

Odobrenje ovog projekta još je jedan dokaz da Općina Radoboj aktivno osluškuje i odgovara na potrebe svih svojih stanovnika, a posebice najmlađih, stoga sufinancira razne udruge sa svog područja čiji su članovi i djeca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook