Prethodni članak
Sljedeći članak

Pripreme za monografiju KZŽ u Domovinskom ratu

Uređivači odbor “Monografije Krapinsko-zagorska županija u Domovinskom ratu“ održao je svoj prvi sastanak na


Uređivači odbor “Monografije Krapinsko-zagorska županija u Domovinskom ratu“ održao je svoj prvi sastanak na kojem se razgovaralo o koncepciji monografije, a prisutni su bili urednik monografije Vlatko Cvrtila te članovi Uređivačkog odbora Davor Gredičak, Branko Bolfek, Mario Draganić, Rajko Bartolin, Ladislav Fruk i Ivan Lamot.

Na sastanku je zaključeno da uredništvo očekuje izuzetno velik, odgovoran i značajan posao (knjiga bi trebala biti gotova do travnja 2009.) te kako će se napraviti analiza sličnih monografija iz drugih sredina. Uz to svaki bi član uredništva trebao poduzeti mjere glede prikupljanja, sortiranja i prezentiranja materijala. Kad se to napravi, prišlo bi se formiranju šireg, savjetodavnog tijela koje bi potom prikupljeni materijal pregledalo i recenziralo.

Koordinacija rada Uređivačkog odbora, prepisivanje i kopiranje potrebnih materijala, zadaća je Županije. Zagorje je dalo velik doprinos obrani Hrvatske i to ne samo na bojištima diljem Hrvatske, nego je imalo i veliku logističku ulogu za prihvat i smještaj izbjeglica.

Uređivački odbor poziva sve zainteresirane koji imaju bilo kakve pisane materijale ili fotografije o Domovinskom ratu da se jave članovima Uređivačkog odbora ili Krapinsko-zagorskoj županiji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook