Prethodni članak
Sljedeći članak

Promjene u župama Zagorskog arhiđakonata

U Zagorskom arhiđakonatu, između ostalog, u župi Uzvišenja Svetoga Križa u Začretju župničke službe razriješen je Dražen Karačić, koji je razriješen i službe privremenog upravitelja župe u Radoboju. ...


U župama Zagrebačke nadbiskupije, prema odluci nadbiskupa Josipa Bozanića došlo je do brojnih personalnih promjena. U Zagorskom arhiđakonatu, između ostalog, u župi Uzvišenja Svetoga Križa u Začretju župničke službe razriješen je Dražen Karačić, koji je razriješen i službe privremenog upravitelja župe u Radoboju. Župnim upraviteljem u Svetom Križu Začretju imenovan je Zlatko Pavetić, dosadašnji upravitelj župe bl. Ivana Merza u Španskom.

Župničke službe u Radoboju razriješen je Ivan Bračun, a župnikom je imenovan Tomislav Novosel, dosadašnji župnik u Bistri. Zlatko Koren razriješen je privremene uprave župe u Zlataru, a župnikom u Zlataru imenovan je Dragutin Cerovečki, dosadašnji župnik u župi sv. Pavla u Retkovcu - Zagreb. Inače, vlč. Dragutin Cerovečki rođen je 1966. godine u Radoboju.

Mjesta su zamijenili Ivan Mikec, župnik u župi Sv. Ane u Loboru i Vladimir Drnetić, dosadašnji upravitelj župe Uznesenja BDM u Pregradi. Velečani Mikec odlazi u Pregradu, a velečasni Drnetić u Lobor. Župničke službe u Bistri razriješen je Tomislav Novosel, a upraviteljem župe imenovan je Tomislav Kralj, dosadašnji župni vikar u Pregradi.

Službe upravitelja župe u Mihovljanu razriješen je Domagoj Vuletić, a novim župnikom imenovan je Stjepan Prugovečki, dosadašnji župnik u Draganiću. U župi Uznesenja BDM u Tuhlju župničke službe razriješen je Vladimir Trkmić, a imenovan je Dragutin Šengula, dosadašnji župnik u Svetom Ivanu Zelini.

Župničke službe u Kraljevcu na Sutli razriješen je Stjepan Tenšek, a novim župnikom imenovan je Eugen Kropek, dosadašnji župnik u Šćitarjevu.

Službe župnog vikara u Zagorskom arhiđakonatu razriješeni su: Branimir Budinski u Mariji Bistrici, Tomislav Kralj u Pregradi, Tomislav Hačko u Zaprešiću i Tomislav Škender u Brdovcu, koji je upućen na poslijediplomski studij moralne teologije u Rim. Novim župnim vikarima imenovani su Darko Bručić Pavuk u Zaprešiću, Miroslav Markić u Mariji Bistrici, a mladomisnik Filip Pavlović u Brdovcu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook