Prethodni članak
Sljedeći članak

Seljački savez – za prosvjede

Hrvatski seljački savez Krapinsko-zagorske županije oglasio se priopćenjem u kojem izražava zabrinutost i nezadovoljstvo najavom Vlade o smanjivanju proračunskih sredstava za poljoprivredne poticaje u iznosu oko milijardu kuna, budući da time dolazi u pitanje opstanak malih poljoprivrednih gospodarstava i zagorskog sela.


- Poljoprivredne proizvođače do ulaska  Hrvatske u Europsku uniju očekuje prilagodba jedinstvenoj poljoprivrednoj politici u EU. Za ostvarivanje prava na poticaje nakon ulaska u EU, poljoprivredni proizvođači morati će imati legalizirane poljoprivredne objekte. Poljoprivrednici će morati ispoštovati  direktivu EU, a za nju je potrebno izgraditi ili sanirati vodonepropusne gnojne jame i gnojovke.

Dodatni problem stočarima predstavlja najavljena manja otkupna cijena mlijeka,uz kontinuirano povećanje cijena goriva i repromaterijala,čime proizvodnja mlijeka na poljoprivrednim gospodarstvima postaje neisplativa.Hrvatski seljački savez Krapinsko zagorske županije je također nezadovoljan ukidanjem stavki u Proračunu županije za umjetno osjemenjivanje krava, steonih junica i krmača – navodi se u priopćenju.

Traže da se izabere novi predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Krapinsko-zagorske županije, budući je sadašnji predsjednik Luka Čuljak imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede. Podržavaju najavljene prosvjede upozorenja, kojima će se i sami pridružiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook