Prethodni članak
Sljedeći članak

Snijeg zabijelio dio Hrvatske, otežan promet na cestama!

Kako su i najavili meteorolozi, pred jutro je počela padati susnježica, a onda i snijeg. Prijepodne će snijeg padati na većini kopnenog dijela.


Kako su i najavili meteorolozi, pred jutro je počela padati susnježica, a onda i snijeg. Prijepodne će snijeg padati na većini kopnenog dijela.

Do kraja dana snijega će biti u gotovo cijeloj zemlji. Oko 17 sati prestat će padati u zapadnim krajevima, a između 19 i 20 sati i na zagrebačkom području. U Slavoniji će padati i tijekom noći.

U sedam sati ujutro najniža temperatura zabilježena je na Sljemenu i Zavižanu, -2 stupnja Celzijeva. Tijekom dana temperature će se kretati u unutrašnjosti između -3 i 1, a na Jadranu između 5 i 10 stupnjeva Celzijevih.
Pažljivo u prometu: Kolnici mokri i skliski

Snijeg pada mjestimice u Gorskome kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Hrvatske. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskome kotaru također i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2, izvijestio je HAK.

Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru i Lici, uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te državne ceste D1 ( Lička magistrala) i D3 (stara cesta kroz Gorski kotar).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dijelu cesta u Gorskome kotaru i Lici. Popis cesta na kojima je obavezna zimska oprema, kao i onih koje su zatvorene možete vidjeti na HAK-ovim stranicma OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook