Prethodni članak
Sljedeći članak

Stanko Belina ostaje na čelu ZDS-a

Iako je bio u dvojbi oko ponovne kandidature za predsjednika ZDS-a, zbog niza problema u stranci, dr. Stanko Belina, uz


Iako je bio u dvojbi oko ponovne kandidature za predsjednika ZDS-a, zbog niza problema u stranci, dr. Stanko Belina, uz žaljenje što nije bilo mlađih protukandidata, nakon četvrte izborne Skupštine održane u subotu u Bedekovčini, ostao je na čelu ove regionalne stranke koja je s tri vijećnika u Županijskoj skupšini danas u oporbi.


Po snazi, ZDS je danas u Krapinsko-zagorskoj županiji četvrta stranka, kao i HNS, no moglo se i bolje, da neke organizacije na izborima nisu bile pasivne, poput Krapine ili poput Gornje Stubice vodile antikampanju, radi osobnih probitaka – kritički je govorio dr. Belina.

Belina je kritizirao i odnos državne vlasti prema Hrvatskom zagorju istaknuvši da se ne može jednom autocestom Zagorje podijeliti na dva dijela, dovesti u neravnopravan položaj stanovništvo koje živi uz tu prometnicu i dozvoliti da se lokalnim cestama odvija regionalni promet, jer je time kvaliteta njihovog života izrazito smanjena, povećan je rizik od prometnih nesreća, a same ceste nisu sposobne za takav promet.

Od državne vlasti ZDS stoga očekuje da što prije izgradi novu regionalnu cestu i da otvori čvor kod Zaboka, jer je to jedini način da se ne dovede u pitanje dolazak do bolnice u Bračku u hitnim slučajevima.

Kao gosti izaslanicima su se obratili čelnici stranaka koalicije koja obnaša vlast Sonja Borovčak, predsjednica SDP-a, Vlasta Hubicki, predsjednica HSS-a i Božo Posavec, predsjednik HSU, dok predstavnika HSLS-a, koalicijskog partnera na prošlim loklanim izborima i HDZ-a nije bilo.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook