Prethodni članak
Sljedeći članak

Teta u vrtiću mlatila dijete, roditelji ne mogu doći k sebi, ravnateljica zataškavala slučaj, jedna od odgojiteljica sve je snimila!


Policija istražuje odgojiteljicu Dječjeg vrtića Radost u Novskoj, koju se sumnjiči da je maltretirala djecu, psovala pred njima te ih navodno udarala, piše Jutarnji list. Jedna majka anonimno je ispričala listu da joj je prije desetak dana na vrata pokucala policija te ju upitala zna li da je njezinog sina, koji ima tri i pol godine, maltretirala odgojiteljica i da o tome postoje zvučni zapisi.

Policiji je, tvrdi, kazala kako nije znala ništa o tome. Nakon saznanja kontaktirala je drugu odgojiteljicu koja joj je ispričala da je u vrtićkoj grupi u koju ide njen sin bilo maltretiranja i psovanja. Dodala je i da ju je potom nazvala čistačica koja joj je kazala da je odgojiteljica njezino dijete udarala po glavi i iživljavala se na njemu.

‘Sve je prema protokolu’
Majka tvrdi da je vrtić zataškavao ovaj slučaj jer su ravnateljica i cijeli stručni tim sve saznali u veljači, kada je druga odgojiteljica snimila nasilno ponašanje kolegice, te da je napravljen zapisnik ali da roditelji nisu bili obaviješteni o slučaju.

Ravnateljica Ljerka Vidaković za Jutarnji je kazala kako je u vrtiću sve odrađeno prema protokolu. Dodala je da je odgojiteljica suspendirana i od rujna više ne radi. “Dobila je kaznenu prijavu, a istraga je u tijeku”, kazala je.

Radila ‘pod nadzorom’
Potvrdila je da je sporna odgojiteljica, nakon što se sve otkrilo, otišla na bolovanje, a onda je bila i na godišnjem. Ipak, u srpnju je radila. “To je trajalo deset dana i bilo je ‘pod nadzorom‘. Nije bila u istoj skupini u kojoj se sve dogodilo”, kazala je ravnateljica, dodavši da zbog istrage ne može davati previše informacija.

Kada je riječ o audiosnimci, ravnateljica je kazala da nije sigurna koliko je snimka dokaziva na sudu. Jutarnji list, između ostalog, piše i da je Ljerka Vidaković supruga člana HDZ-a Antuna Vidakovića koji je bio saborski zastupnik i gradonačelnik Novske, a 2008. njegov je dogradonačelnik bio aktualni ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook