Prethodni članak
Sljedeći članak

Tko o čemu - Crnogorci o genocidu nad Srbima u Jasenovcu: 'Obavlja se prljavi zadatak za Vučićevu volju'


Skupština Crne Gore ipak raspravlja o prijedlogu Rezolucije o genocidu nad Srbima u Jasenovcu. Ta se inicijativa pojavila prošlog mjeseca nakon što je Vlada u Podgorici podržala Rezoluciju o Srebrenici u UN-u.

Iza prijedloga rezolucije stoji predsjednik Skupštine i vođa prosrpske i proruske desnice u Crnoj Gori Andrija Mandić a podržali su ga svi zastupnici parlamentarne većine osim albanskih stranaka, piše Danas.hr.

Hrvatska je već najavila da će odgovoriti ako Rezolucija o Jasenovcu bude usvojena i to usporavanjem puta Crne Gore prema članstvu u EU. Bivši crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić izjavio je u Dubrovniku da aktualna vlast u Podgorici ovime obavlja prljave poslove Aleksandra Vučića

-Crna gora obavlja prljavi zadatak za Vučićevu volju! I ono što Srbija nije uradila - Srbija nije usvojila rezoluciju o Jasenovcu, odbili su kad je bila procedura za vrijeme Vučićeve Vlade a Crna gora to radi. Pritom da ne govorimo da čak i formalno Crna Gora nema konekciju s Jasenovcem - mi nismo donijeli rezoluciju da bi sačuvali neki historijski mir u Crnoj gori što sad već definitivno je završeno. Jasno nam je da je to način da se otvori front sa Hrvatskom koji Vučić nije želio formalno da otvori - kazao je Ranko Krivokapić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook