Prethodni članak
Sljedeći članak

Traži se vlasnik “Renaulta” iz Zagorja koji je skupio 8.400 kuna kazne za parkiranje!

Kazne su za dnevne karte...


Na zagrebačkom Trnju već je duže vrijeme parkiran “Renault laguna” varaždinske registracije koji je skupio ogroman broj parkirnih kazni. Priču je prvi objavio  24 sata. Iz Holdinga su pojasnili kakva je procedura kad je naplata kazni u pitanju.

- Ukoliko se na javnom parkiralištu s naplatom nalazi parkirano vozilo bez važeće parkirališne karte, kontrolori javnih parkirališta dužni su za predmetno vozilo izdati dnevnu parkirališnu kartu. Kontrolori nemaju saznanja niti provjeravaju je li vozilo u tom trenutku registrirano te koji je razlog njegova dužeg boravka na parkirališnom mjestu. Ipak, ukoliko primijete da je vozilo duže vrijeme parkirano na parkirališnom mjestu bez važeće parkirališne karte, informaciju prosljeđuju nadležnoj službi podružnice Zagrebparking na daljnje postupanje - objašnjavaju iz Zagrebačkog holdinga.

Svaka ova karta dođe po 60 kuna pa bi ovo za vlasnika, ako ga uspiju pronaći, mogao biti ukupni trošak oko 8400 kuna.

- Ukoliko vlasnik vozila u roku od 8 dana ne podmiri dobivenu dnevnu parkirališnu kartu, podružnica Zagrebparking šalje vlasniku račun, a ukoliko niti račun ne bude podmiren, šalje se opomena. Prije nego što Podružnica pokrene postupak prisilne naplate za dospjela nepodmirena potraživanja, vlasniku vozila šalje se i opomena pred tužbu - dodali su.

Na automobilu su varaždinske tablice i to u zelenoj boji. Registracijske oznake koje se označavaju zelenom su vozila stranaca kojima je odobren privremeni ili stalni boravak, privremeno registrirana vozila i vozila stranih trgovinskih, prometnih, kulturnih i drugih predstavništava, stranih dopisništava i stalnih stranih dopisnika. Ovakve tablice vrijede oko godinu dana, a iz Holdinga su otkrili da su pokrenuli postupak utvrđivanja vlasnika.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook