Prethodni članak
Sljedeći članak

U prvoj polovici ove godine u zabočkom rodilištu rođeno 408 Zagoraca

U prvih šest mjeseci 2016. rođeno je petero blizanaca, dok ih je u cijeloj 2015. bilo četvero


Iz godine i godinu slušamo priče o padu nataliteta, sve manjem broju djece ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji, već u cijeloj Hrvatskoj, pa do te krajnosti da Zagorci uzumiru te da će nas za, kako je pojasnio demograf Stjepan Šterc, prilikom gostovanja nas tribini u Mariji Bistrici za 40 godina biti upola manje, no zabočko rodilište nema velikog osciliranja kroz godinu kada je u pitanju broj poroda.

Prema riječima Josipe Vdović, glavne sestre Odjela za ginekologiju i opstetriciju u prvoj polovici ove godine u zabočkom rodilištu bila su ukupno  403 poroda. Rođeno je 211 dječaka i 197 djevojčica, od kojih petero blizanaca.

 - Radimo li usporedbu s prvih šest mjeseci prošle godine kada je bilo 416 poroda, bio bi to pad za 13 poroda, no već sada u prvoj polovici imamo pet blizanaca, dok ih je u čitavoj  2015. godini bilo četvero – rekla je gl.sestra Vdović. Gledamo li cijelu proteklu 2015. godinu na Odjelu ginekologije i porodništvo bilo je 846 poroda, rodilo se 454 dječaka i 396 djevojčica. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook