Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku velika akcija zagorske policije! Objavili su sve detalje


U tijeku je velika akcija zagorske policije koja za cilj ima sprječavanje prometnih prekršaja koje se često naziva "četiri glavne ubojice u prometu"

Da će policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske i ovog vikenda provoditi akciju koja je u tijeku, odnosno, intenzivnu kontrolu i nadzor prometa na cestama, potvrdili su i u današnjem priopćenju u kojem su objavili i sve detalje.

"Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Također će, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu, policijski službenici provoditi i preventivno - represivnu akciju „Mobiteli i drugi uređaji“ (akcija Focus on the Road - distrakcija).

Napominjemo, kako unatoč zakonskim odredbama i znanju vozača da se korištenjem mobitela u vožnji smanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom te time znatno povećava rizik nastanka prometne nesreće, mnogi vozači i dalje razgovaraju mobitelom, čitaju, pišu i šalju poruke te na taj način ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.

Stoga se ovakvim preventivno-represivnim postupanjima policije, iznova nastoji dodatno podsjetiti vozače kako ti prekršaji ugrožavaju sigurnost prometa na cestama, te apeliramo na vozače da pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i poštuju sve odredbe.
 
Izdvajamo i kako su jučer, 10. listopada 2024. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, policijski službenici proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja za vrijeme upravljanja vozilom.  

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 58 prometnih prekršaja, od kojih se 39 odnosilo na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, sedam na nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te 12 ostalih prekršaja", navodi se u priopćenju PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook