Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Pijani vozač završio u policiji na triježnjenju


Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 111 prometnih prekršaja i to:

13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

13 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

devet prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i

53 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 27. srpnja 2024. godine, u 19,55 sati, u Keblu, gdje je zatečen vozač koji je teretnim automobilom upravljao s 2,75 promila alkohola u organizmu i nije bio vezan sigurnosnim pojasom za vrijeme vožnje. Vozaču je izrečena naredba o smještaju u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola te će protiv njega biti podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 199. i 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 1 450 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 26. srpnja 2024. godine u Krapini od 95 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook