Prethodni članak
Sljedeći članak

Za dva mjeseca pod asfaltom svaki falačec

Nakon što su obiđeni svi javni putevi u zabočkim naseljima, sačinjen je popis svih njihovih neasfaltiranih dionica ili


Nakon što su obiđeni svi javni putevi u zabočkim naseljima, sačinjen je popis svih njihovih neasfaltiranih dionica ili dionica koje su toliko propale da im je potreban novi asfaltni sloj.


Ovog tjedna bit će potpisan ugovor s izvođačem radova i nakon toga počinje asfaltiranje, kojim će se u 60 dana novim asfaltom prekriti 24 tisuće četvornih metara javnih puteva, a još će 2100 četvornih metara biti presvučeno novim slojem.

Za te radove Grad Zabok izdvaja gotovo tri milijuna kuna.
Iz zabočke gradske uprave Gordana Gregurić kaže da se tim programom nastojao popisati baš svaki falačec neasfaltiranog javnog puta, a pritom je naglasila da se u obzir nisu mogli uzeti i služni putevi budući da oni nisu u vlasništvu Grada nego privatni, pa Grad u tom slučaju ne može asfaltirati nečije zemljište. Ako je tijekom obilaska terena neko područje slučajno propušteno, građani to mogu dojaviti svojim predstavnicima u mjesnom odboru, pa će i to biti stavljeno u plan.

U Proseniku Začretskom asfaltirat će se 545 m spoja s Temovcem i 432 metra s Pustodolom te putevi Belina i Kranjčec, a 180 m u Gornjim Sinkovićima bit će presvučeno novim asfaltom. U Martinišću asfalt dobiva 520 metara spoja Očić - Krapinske i 420 m spoj Zagorska lisica - vodosprema.

Novih 200 metara asflata dolazi i u Gubaševo na odvojke Pleško, a u Pavlovcu Zabočkom i Gredicama sto metara puta kod Turka.

U Jakuševcu Zabočkom asfalt dobiva sto metara puta Vranići te isto toliko putevi Papišta - Ključarić i Hanžići - Vranići, a proširit će se 600 metara puta Hanžići. U Repovcu će se asfaltirati put prema omladinskom domu, a u Tisanić Jarku 250 metara puta Damjanović - Celjak.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook